Personel Daire Başkanlığından Kadrolara İlişkin Bilgilendirme Toplantısı

Üniversitemiz Personel Daire Başkanlığınca, Devlet Yükseköğretim Kurumlarında öğretim elemanı norm kadroların belirlenmesine ve kullanılmasına ilişkin yönetmelik ile öğretim üyesi dışındaki öğretim elemanı kadrolarına yapılacak atamalara ilişkin usul ve esaslarla ilgili bilgi vermek amacıyla bir toplantı düzenlendi.

Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıda Rektör Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Ali Dulupçu, Personel Daire Başkanı Ferhat Daldal ve İdari Mali İşler Daire Başkanı Mehmet Turşucu bilgilendirmelerde bulundu. Ferhat Daldal, asgari kadro, norm kadro ve norm dışı kadronun tanımını yaparak norm kadro planlaması ve aşamaları hakkında bilgi verdi. Daldal, fakültelerin anabilim dalları, bölümlerin asgari kadro sayıları, yeni yönetmelik ile belirlenen usule uyarak yapılacak norm kadro planlaması hakkında da katılımcıları bilgilendirdi.

Rektör Çarıkçı, 9 Kasım 2018 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanan yönetmelik neticesinde bölümlerin çok aktif ve duyarlı olması gerektiğini vurgulayarak “Asgari kadrolarımızı tanımlamalı, norm kadrolarımızı planlamalıyız.” dedi.

Mehmet Turşucu da personel gelir giderlerinin yer aldığı bir sunum yaparak öğretim elemanının ortalama ek ders ücreti, maaş katsayısı, ikinci öğretim ek ders ücreti ödeme katı gibi veriler hakkında katılımcıları bilgilendirdi. 2018 yılı durum raporunu da katılımcılarla paylaşan Turşucu, geliri artırmak gideri azaltmak konusunda önerilerde bulunarak sözlerini sonlandırdı.

Prof. Dr. Murat Ali Dulupçu ise katılımcılara ders programlarının erken hazırlanması konusunda öneride bulunarak bunun mali durumun belirlenmesi açısından önem taşıdığını ifade etti.

Yayın Tarihi: 3.12.2018