“Sağlık Bilimleri Alanında TÜBİTAK Araştırma Projesi Hazırlama Teknikleri” Proje Eğitimi Sona Erdi

Üniversitemiz ev sahipliğinde düzenlenen “Sağlık  Bilimleri Alanında TÜBİTAK Araştırma Projesi Hazırlama Teknikleri” isimli uygulamalı proje yazma eğitimi,  İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde gerçekleştirildi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Ali Dulupçu, programın sağlık bilimleri alanında uzmanlaşan akademisyenlerin proje hazırlama ve sunma kapasitelerinin artırılması, proje kültürünün devam ettirilmesi amacıyla düzenlendiğini dile getirerek eğitim programının sürdürülebilirliği hakkında bilgi verdi. Üniversite olarak bu tür faaliyetlere katkı sunmaya devam edeceklerini ifade eden Dulupçu, önümüzdeki dönemde farklı alanlarda da eğitimlerin düzenleneceğini belirterek sözlerine son verdi.

İki gün boyunca süren ve toplam 22 katılımcıyla gerçekleşen uygulamalı proje yazma etkinliğinde, Prof. Dr. Timuçin Baykul, Prof. Dr. Özlem Fentoğlu, Prof. Dr. Mekin Sezik ve Doç. Dr. Serdar Sezer eğitim verdi.

Katılımcılarla TÜBİTAK- ARDEB proje bileşenleri, teorik/uygulamalı olarak tüm ayrıntılarıyla paylaşıldı ve örnek proje yazım uygulamaları yapıldı. Akademisyenlere, TÜBİTAK projelerinin yazımında dikkat edilmesi gereken hususlar, proje başvuru süreci ve projelerin değerlendirme ölçütleri hakkında detaylı bilgiler verildi. Eğitmenler, özgün konu bulma, proje hazırlama ve yönetimi, projeyi başarılı bir şekilde sonuçlandırma, projeden katma değer ve yayın üretme konularında bilgi ve tecrübelerini aktardı.

Program, eğitime katılan kursiyerlere katılım sertifikalarının ve eğitmenlere teşekkür plaketlerinin takdim edilmesi ile sona erdi.

Yayın Tarihi: 3.12.2018