Prof. Dr. Engin Arık ve Bilim Şehitleri Anıldı

30 Kasım 2007 tarihinde İstanbul – Isparta seferini yapan yolcu uçağının Keçiborlu Tünektepe mevkiinde düşmesiyle meydana gelen kazada hayatını kaybeden bilim insanları Prof. Dr. Engin Arık, Prof. Dr. Fatma Şenel Boydağ, Doç. Dr. İskender Hikmet, Arş. Gör. Özgen Berkol Doğan, Arş. Gör. Mustafa Fidan ve Engin Abat için bir anma programı düzenlendi.

Prof. Dr. Engin Arık Parkı ve Şehitler Anıtı önünde yapılan törende Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Seyfettin Çakmak ile Öğretim Üyesi Prof. Dr. İskender Akkurt birer konuşma yaptı ve 2007 yılında üniversitemiz ev sahipliğinde yapılacak olan “Türk Hızlandırıcı Merkezi Projesi Çalıştayı”na katılmak üzere şehrimize gelen ve Keçiborlu ilçesinde gerçekleşen kazada vefat eden bilim insanlarına rahmet dilediler.

Ardından Fen Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı aynı zamanda Nükleer Fizik Anabilim Dalı Başkanı ve Türk Hızlandırıcı Merkezi Proje Üyesi Prof. Dr. Abdullah Kaplan ise proje hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Kaplan “Projemiz artık Kalkınma Bakanlığı tarafından destekleniyor; Ankara Üniversitesi koordinatörlüğünde Üniversitemizin de arasında bulunduğu 12 üniversiteden 150 bilim insanın katkılarıyla gerçekleştiriliyor. Proje, eğitimden sağlığa, güvenlikten enerjiye ve biyoteknolojiden nanoteknolojiye kadar birçok alanda imkân sunacaktır.” diye konuştu. Kaplan, konuşmasını elim kazada hayatlarını kaybedenlere Allah’tan rahmet dileyerek sonlandırdı.

Yayın Tarihi: 30.11.2018