Gazeteci Yazar Dilipak Öğrencilerle Buluştu

Üniversitemiz Yoldaki İşaretler Topluluğu tarafından düzenlenen “Medya ve Duruşumuz” isimli konferans ile Gazeteci - Yazar Abdurrahman Dilipak öğrencilerle buluştu.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen konferansta, medyanın tanımını yaparak sözlerine başlayan Dilipak, “Medyayı birçok terim ile ilişkilendirebiliriz. Medya dediğimiz yapıyı dünyanın merkezi olarak düşünerek bilginin buradan yayıldığını söyleyebiliriz.” dedi. Medyanın olumlu ve olumsuz yanlarından da bahseden Dilipak “Artık medya veya medya mensupları bilindiği kadar masum değil, izleyenlerin görmesi gereken yerleri değil, paranın gösterdiği yeri gösteriyorlar. Çarpıtma bir hayli fazla, hakikati medya üzerinden aramak artık daha güvensiz. Medyanın bizi zehirlemesine karşı tedbirli olmamız gerekiyor.” diye konuştu.

Günümüz medyasının boyut değiştirerek yeni bir medya boyutuna geçeceğini de sözlerine ekleyen Dilipak, “Artık bilgi çok kolay elde edilebilen ve satılan bir duruma geldi. Yeni medyada bilmeye değil düşünmeye katkı sağlıyor. Bence insanlaşan robotlardan sonra robotlaşan insanlar ortaya da çıkacaktır.” diyerek konuşmasına son verdi.

Yayın Tarihi: 30.11.2018