“Türk Tarihinin Derinliği” SDÜ’de Ele Alındı

Süleyman Demirel Üniversitesi Türk Yurdu Topluluğu tarafından “Türk Tarihinin Derinliği” konulu bir konferans düzenlendi. Hukuk Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen konferansı, İstanbul Yeditepe Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Taşağıl verdi.

Türklerin mekansal genişliği hakkında bilgiler veren Taşağıl, bu genişliği göç ederek dağılmadan devam etmelerini de boylar halinde gezerek sağladıklarını belirtti. Güçlü bir devletken her devletin ayakta kalabileceğine asıl önemli olanın zayıfken ayakta kalabilmek olduğuna dikkat çeken Taşağıl, Türklerin her zaman ayakta kalabildiği, “stratejik geri çekilme” ile güçsüzken dağların, vadilerin arasına saklanarak hayatta kalabilmeyi başarabildikleri bilgisini verdi.

“8 Mart Dünya Kadınlar Günü”ne de değinen Taşağıl, Türklerin kadınlara değer verdiğini vurgulayarak “Türk boylarında kadınlar, devletin tüm işlerini bilirler ve dahil olurlardı.” dedi.

Taşağıl, konuşmasının sonunda yazarı olduğu “Kök Tengri’ nin Çocukları”, “Eski Türk Boyları”, “Bilge Kağan’ın Vasiyeti” ve “Türk Model Devleti GÖKTÜRKLER” isimli kitapları öğrenciler için imzaladı.

Yayın Tarihi: 9.3.2018