Doç. Dr. Kürşad Zorlu “Türkiye ve Türk Dünyası”nı Anlattı

Milli Kültür Topluluğunca düzenlenen “Türkiye ve Türk Dünyası” isimli konferans, Hukuk Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleşti.

Etkinliğe konuk olan Ahi Evran Üniversitesi Siyaset ve Kamu Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kürşad Zorlu, Türk Dünyası hakkında bilgi vererek Türk tarihinin bin yılla sınırlanamayacak kadar uzun bir tarihsel süreci içerdiğini söyledi.

Zorlu, ülkemizin birlikte hareket etmeye ihtiyaç duyduğu dönemlerde olduğunu ifade ederek Türk Dünyasını anlamak için Göktürk İmparatorluğunun eseri Orhun Yazıtlarına bakılması gerektiğini, bu yazıtları içselleştirmeden bir Türk birliği düşüncesinin hayata geçirilmesinin söz konusu olamayacağını ifade etti. Zorlu, “Okuduğumuz zaman karşı karşıya olduğumuz tehlikelerin iki bin yıl sonra da değişmediğini göreceksiniz.” diye konuştu.

Hala alışılagelmiş ideolojik yaklaşımlarla meseleye yaklaşımın doğru bulmadığını vurgulayan Zorlu, Türkiye’nin kültürüyle, tarihiyle, farklı bir ülke olduğunu dile getirerek “Ülkemiz, Cumhuriyetin ilanından itibaren elde ettiği kazanımlarla Doğu ve Batı’yı bir arada uyumlaştırabilecek İslam dininin en iyi yaşandığı ülkelerin başında geliyor.” dedi.

Sözlerinin devamında Afrin operasyonuna değinen Zorlu, bugünlerde birlik ve beraberliğin büyük önem taşıdığını söyledi.

Yayın Tarihi: 7.3.2018