Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Isparta’ya Gelişinin 88. Yıl Dönümü

6 Mart 1930 ‘da Isparta’ya gelerek Anadolu’da başlattığı Millî Mücadele’ye canıyla, malıyla tam destek veren Ispartalılara seslenen Atatürk, Isparta’nın Anadolu için önemini vurgulamıştır. İşte o gün olduğu kadar bugün de Isparta, vatan savunmasında,  terörle mücadelede, Afrin Zeytin Dalı Harekâtı’nda şehitleriyle,  gazileriyle,  Mehmetçiğimize destek amaçlı sınırlarımıza kadar uzanan yardım ve şefkat eliyle Türkiye’de adından söz ettiren bir şehirdir. Isparta sadece vatanperverliği ile değil;  Cumhuriyet’e aydınlık kucağını açmış bir şehir olarak da bilinir.

Bugün Isparta bu bilinçle eğitimde, sanayide ve ekonomide, ülke kalkınmasına öncülük eden girişimci ruhu ve 88 bin öğrencili Süleyman Demirel Üniversitesi ile o yılların mücadeleci, genç ve dinamik ruhunu hala korumakta ve daha da geliştirerek yoluna devam etmektedir.

Bizler Süleyman Demirel Üniversitesi olarak, Atatürk’ün Isparta’ya gelişinin 88. yıl dönümünü tüm Ispartalılar ile birlikte aynı coşku ve heyecanla anıyor; ülkemizin içinden geçtiği bu zor günlerde, Afrin’de Misak-ı Milli sınırlarımızı korumak adına var gücüyle çalışan Mehmetçiğimize,  Allah’ın nusreti ve inayetiyle yüce zaferler nasip etmesini niyaz ediyoruz.

Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörlüğü

Yayın Tarihi: 6.3.2018