Uluslararası Radyo Oyunu Yarışması’ndan SDÜ’ye “Orta Doğu Bölgesi Ödülü”

Süleyman Demirel Üniversitesi, BBC ve British Council tarafından düzenlenen ve bu yıl 25. si gerçekleştirilen “Uluslararası Radyo Oyunu Yarışması” nda büyük bir başarıya imza atarak Ülkemize “Orta Doğu Bölgesi Ödülü” nü kazandırdı.

112 ülkeden katılımcının bulunduğu yarışmada, Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Müşerref Öztürk Çetindoğan, hazırladığı “Doorbell (Kapı Zili)” adlı oyunuyla “Orta Doğu Bölgesi Ödülü”nü almaya hak kazandı. Binlerce oyun arasından seçilerek ödüle layık görülen “Doorbell (Kapı Zili)”, yalnızlığın, yaşlılığın ve uzun bir bekleyişin öyküsünü anlatıyor.

Yazdığı oyunla Türk oyun yazarlığının uluslararası tanıtımına katkı sağlayan, Üniversitemizi ve Ülkemizi gururlandıran Çetindoğan ödülünü, BBC’de görev yapan yapımcı Marion Nancarrow ile tiyatro yönetmeni Neil Webb’den aldı.

Yayın Tarihi: 16.8.2017
Yayınlayan: