Yenişarbademli MYO'dan "Bilinmeyenleriyle 15 Temmuz" Konferansı

Süleyman Demirel Üniversitesi Yenişarbademli Meslek Yüksekokulu Kariyer ve Çevre Günleri kapsamında  “Bilinmeyenleriyle 15 Temmuz” konulu bir konferans düzenledi.

Etkinliğe konuşmacı olarak katılan Gazi Sabri Ünal ile Gazi Mesut Zeybek 15 Temmuz günü yaşadıklarını katılımcılarla paylaştı.

15 Temmuz darbe girişiminin yaşandığı gece, Üsküdar'da art arda geçen 2 tankın önüne yatarak onları durdurmaya çalıştıklarını anlatan Sabri Ünal, yaşadığı o anları “ Üsküdar'a gece bir buçukta ulaşabildik. Bağlarbaşı'ndan yukarı doğru çıkıyordum elimde sadece 3 tane taş vardı. Elimdeki taşlarla tanka karşılık verdim, ilk tankın orta açıklığına yattım, ezilmedim. Ayağa kalktım ikinci tank geldi. Sağa kaçmaya çalıştım, kaçamayacağımı anlayınca tekrar tankın ortaya yattım.” şeklinde anlattı.


Ankara’da kitapçılık yapan Gazi Mesut Zeybek ise “15 Temmuz gecesi hainlerin ülkemizi işgal girişimine karşı çıkmak ve müdahale etmek için Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrıları üzerine sokaklara çıktım. 9 yerimden yaralandım. Halen tedavim sürüyor.” dedi.

Gazilerimiz öğrencilere, vatan söz konusu olunca gerisinin teferruat olduğunu söyleyerek aziz vatanımız adına her vatandaşın aynı hassasiyet içerisinde olması gerektiğini vurguladı.

Güncelleme Tarihi: 01.06.2017
Okunma Sayısı: 4000
Yayınlayan: SDÜ Basın
Bu İçeriği Paylaş!
Haberler