Teknogirişim ve İnovasyon Topluluğu “Robotchallenge Dünya Robot Finalleri”ne Katıldı

Süleyman Demirel Üniversitesi'nden Teknogirişim ve İnovasyon Topluluğu, Avusturya/Viyana'da düzenlenen “Robotchallenge Dünya Robot Finalleri”ne katıldı.

40 ülkeden  600 robot  ve 1000 yarışmacının yer aldığı yarışmaya 3 robot ile katılım gösteren Teknogirişim ve İnovasyon Topluluğu, “Çizgi İzleyen Robot” ve “Gelişmiş Çizgi İzleyen Robot” kategorilerinde yarıştı.

“Gelişmiş Çizgi İzleyen Robot” kategorisinde ilk elemede 4. olan Topluluk, ilk 8'e kaldı ve yarı final mücadelesinde son anda pistten çıkarak elendi.

“Çizgi İzleyen Robot” kategorisinde ise dünyanın en iyi 16 takımı arasına kalan Teknogirişim ve İnovasyon Topluluğu çeyrek final mücadelesinde elendi.

Kategorisinde yarışmaya katılan Türk ekipler arasında en iyi dereceleri elde eden Teknogirişim ve İnovasyon Topluluğu, Süleyman Demirel Üniversitesi adını Dünya'nın en iyi 5 takımı arasına yazdırmayı başardı.

Güncelleme Tarihi: 16.03.2016
Yayınlayan: SDÜ Basın