Bahar Bayramı Etkinliği Yapıldı

Türkmenistan’ın bağımsızlığının 25. Yıldönümü, Süleyman Demirel Üniversitesi Hukuk ve Adalet Kulübü tarafından düzenlenen programla kutlandı.

Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinlikte, Türkmenistan’ın tarafsız ve bağımsızlığının 25. yılını kutlayan Rektör yardımcısı Prof. Dr. Nihat Ayyıldız konuşmasına, Türkmenistan ve Türkiye’nin iki kardeş ülke olduğunu vurguladı.

Türkmenistan Başkonsolosu Muratgeldi Seyitmamedov, ekonomik olarak her geçen gün biraz daha ilerleyen ülkenin 2015 yılının da gelişime açık başarılarla dolu bir yıl olduğunu aktardı.

Seyitmamedov, zengin kültürel ve manevi hazinelerin Türkmenistan’ın dünyadaki itibarını olumlu bir şekilde etkilediğini söyleyerek milli medeniyetin geliştirilmesi adına her türlü çalışmayı yakından takip ettiklerini ifade etti.

Etkinlik, Türkmen öğrencilerin hazırladıkları gösterilerle devam etti.

Güncelleme Tarihi: 15.03.2016
Okunma Sayısı: 2051