Rektör Çarıkçı’ nın Ankara’da Meydana Gelen Terör Odaklı Saldırıya Kınama Mesajı

Ankara’nın merkezi Kızılay’da, halkın yoğun olarak kullandığı Güvenpark ve civarında 13 Mart 2016 Pazar günü,  akşamın erken saatlerinde,  karanlık güçlerce düzenlenen ve tamamen sivil halkı hedef alan alçak saldırıda çok sayıda ölü ve yaralı vatandaşlarımız olduğunu büyük bir üzüntü ile öğrenmiş bulunmaktayız.

Başta kaybı olan ailelerimizin ve tüm Türkiye’nin ciğerini yakan bu elim olay karşısında Süleyman Demirel Üniversitesi olarak son derece kaygılı ve üzüntülüyüz. Unutulmamalıdır ki; Türkiye Cumhuriyeti, milletiyle ve devletiyle bir bütündür. Bu alçakça saldırılar karşısında da sağduyusunu ve metanetini asla kaybetmeyecektir.

Son dönemlerde artan bu hain saldırılar karşısında SDÜ ailesi olarak duyduğumuz derin üzüntüyü belirterek; şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine, yakınlarına ve aziz milletimize sabır, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum.

Prof. Dr. İlker Hüseyin ÇARIKÇI

Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü