Rektör Çarıkçı’nın “14 Mart Tıp Bayramı” Mesajı

Yaşatma ve iyileştirme sorumluluğu, hekimliğin temelinde, özünde yer alır. Hekimliğin bu yönü, mesleği belki de en zor ve sorumluluğu en ağır mesleklerden birisi haline getirmektedir. Dünyanın en zor  ama en onurlu, en kutsal işlerinden birini icra eden bu meslek grubunun, uzun bir eğitim süreci sonrasında meşakkatli şartlar altında ve özveriyle çalıştıkları unutulmamalıdır.

İçinde bulunduğumuz bilgi çağında, tıp eğitim ve öğretiminin kaliteli standartlarda ve ileri teknoloji ile sürdürüldüğü SDÜ Tıp Fakültemiz ve Araştırma Uygulama Hastanesi, ilimizin ve ülkemizin sahip olduğu güzide sağlık kurumlarından biridir. Bugün, SDÜ Tıp Fakültesi ve Araştırma- Uygulama Hastanesi, bölgesine ve ülkesine donanımlı hekimler yetiştirmekle birlikte, başarılı organ nakli uygulamaları ve sağlık turizmi sahasında da adından sıkça söz ettirmekte ve sağlık alanında bir cazibe merkezi olma yolunda hızla ilerlemektedir.

Biz de Süleyman Demirel Üniversitesi olarak sağlık alanında gerçekleştirdiğimiz bu başarılı uygulamaların haklı gururunu yaşamaktayız; bu alanda da daha ilerilere gitmenin azminde ve kararlılığındayız.

Bu doğrultuda, tüm hekimlerimize ve sağlık alanında çalışan tüm personelimize, üstün fedakârlıklar gerektiren bu meslekte başarılar diliyor;   tüm sağlık çalışanlarımızın “14 Mart Tıp Bayramı”nı yürekten kutluyoruz.

Prof. Dr. İlker Hüseyin ÇARIKÇI

Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü