Rektör Çarıkçı’nın “Atatürk’ün Isparta’ya Gelişinin 86. Yıl Dönümü” Mesajı

Bundan tam 86 yıl önce,  6 Mart 1930 günü Isparta’ya gelen Atatürk,   Anadolu’da başlattığı “Millî Mücadele”ye canıyla, malıyla tam destek vermiş tüm Ispartalılarla kent meydanında buluşmuş ve onlara seslenmiştir. Bu dönemde, Milli Mücadele’ye Mustafa Kemal Paşa’nın safında giren Isparta, ilçeleriyle birlikte 871 şehit, binlerce yaralı vererek yüreği vatan sevgisi ile dolu insanlardan oluşmuş bir şehir olduğunu da kanıtlamıştır.

Bugün Isparta bu bilinçle tarımda, sanayide, eğitimde, turizmde, ülke kalkınmasına öncülük eden girişimci ruhu ile Türkiye’nin yaşanabilir iller sıralamasında birincidir. Bugün şehrimiz o yılların mücadeleci, genç ve dinamik ruhunu hala korumakta, 81 bin öğrencili Süleyman Demirel Üniversitesi ile övünerek kalkınma yolunda hız kesmeden ilerlemekte ve her geçen gün daha da gelişerek yoluna devam etmektedir.

Bu duygularla, bizler Süleyman Demirel Üniversitesi olarak, Atatürk’ün Isparta’ya gelişinin 86. yıl dönümünü tüm Isparta halkı ile birlikte aynı coşku ve heyecanla anıyor; vatan uğruna şehit düşmüş hemşehrilerimize Allah’tan rahmet diliyor; gazilerimize de minnet ve şükran duyuyoruz.

Prof. Dr. İlker Hüseyin ÇARIKÇI

Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü