Eğirdir MYO Aşçılık Programı Öğrencilerinin Gastronomi Festivalindeki Başarısı

Süleyman Demirel Üniversitesi Eğirdir Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı öğrencileri, “14. Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri” kapsamında düzenlenen “Gastronomi Festivali”ne katıldı.

Türk mutfağını dünyanın diğer mutfak kültürleri ile buluşturmak, ülkemizin aşçıları ile dünyanın önde gelen aşçıları arasında yakınlaşmayı ve karşılıklı bilgi alışverişini sağlamak amacıyla düzenlenen festivale, 25 ülkeden 400’ü yabancı olmak üzere toplam 2000’e yakın yarışmacı aşçı katıldı.

Eğirdir MYO Aşçılık Programı öğrencileri Emre Akbaba, Ferhat Metehan Ezer, Bekir Gülaçan yarışmanın “Modern Türk Mutfağı Ekip Yarışması” kategorisinde, üçüncü olarak bronz madalya almaya hak kazandı.  Emre Akbaba yarışmanın  “Pizza Yarışması” kategorisinde de üçüncü olarak bronz madalya aldı.

Güncelleme Tarihi: 26.02.2016
Okunma Sayısı: 2799
Yayınlayan: SDÜ Basın
Bu İçeriği Paylaş!