“Tarihe Yön Verenler Kişisel İllüstrasyon Sergisi” Açıldı

İslam ve Türk coğrafyasının değerli şahsiyetleri, Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi Araştırma Görevlisi Murat Kara’nın “Kişisel İllüstrasyon Sergisi” ile hayat buldu.

Diş Hekimlik Fakültesi Dekanlık katında “Tarihe Yön Verenler Kişisel İllüstrasyon Sergisi” adı altında açılan sergide, bir döneme ışık tutan ve tarihe önemli katkıları bulunan şahsiyetlerin resmedildiği 14 eser yer alıyor.

Sergi hakkında bilgi veren Arş. Gör. Kara, “Yaptığım çalışmalarda duruşlar ve kıyafetler daha önce yapılmış betimlenmiş duruşlar ve kıyafetlerdir. Fakat kişilerin yüz ve mimikleri tamamen benim hayal gücüme dayalıdır." dedi.

Beğenilerini dile getiren Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Timuçin Baykul da sergiyi çok daha geniş bir kitleye ulaştırmaya katkıda bulunmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade etti.

Sergi, 26 Şubat Cuma gününe kadar sanatseverlerin beğenisine açık kalacak.

Güncelleme Tarihi: 17.02.2016
Yayınlayan: SDÜ Basın