"Why Think Tanks Matter: Emerging Policy Issues and Policymaking Actors” Paneli Sona Erdi

Süleyman Demirel Üniversitesi Liderlik Araştırma ve Uygulama Merkezi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü ve Sosyal Bilimler Enstitüsü işbirliğiyle “Why Think Tanks Matter: Emerging Policy Issues and Policymaking Actors” konulu bir panel düzenlendi.

85’ten fazla ülkede gerçekleştirilen “Global Host and Partners for the 2015 Global Go to Launch and Why Think Tanks Matter Events” kapsamındaki toplantıda, “Düşünce Kuruluşları Politika Yapıcılar ve Halk İçin Niçin Önem Taşıyor? Öne Çıkan Politika Konuları ve Politika Yapıcı Aktörler” (Why Think Tanks Matter to Policy Makers and the Public? Pressing Issues and Policymaking Actors) konuları tartışıldı.

Günümüzde kamu politikaları yapım sürecinin önemli birer unsuru haline gelen düşünce kuruluşlarının, devlet politikalarında oynadığı rolü ortaya koymak ve bu düşünce kuruluşlarının dünya genelinde derecelendirmesinin yapılmasını amaçlayan toplantıya, küresel ölçekli ortak faaliyete Birleşmiş Milletler, Dünya Bankası ve Woodrow Wilson Merkezi gibi saygın kuruluşlar da katkı sağladı.

Güncelleme Tarihi: 27.01.2016
Yayınlayan: SDÜ Basın