ITSO Başkanı İle Kariyer Üzerine

Süleyman Demirel Üniversitesi Enerji Verimliliği Topluluğu tarafından  "Isparta Sanayi ve Ticaret Odası(ITSO) İle Kariyer Günleri" konulu bir etkinlik düzenlendi.

Etkinliğin açılış konuşmasını Topluluk Başkanı Betül Sagun yaptı. Konuşmasında Üni-Enver ve Enerji Verimliliği Topluluğunu tanıtan Sagun, şimdiye kadar 5 bin öğrenciye verilen verimlilik ve tasarruf eğitimlerinden bahsetti.

Topluluk Akademik Danışmanı Uzman Dr. Melik Ziya Yakut da günümüz enerji gündeminden ve enerjinin geleceği hakkında dünyadaki gelişmelerden bahsederek Topluluğun bu yeni gelişmeler ışığında kurulmuş yenilikçi teknolojileri ve değerleri takip eden dinamik bir yapıda olduğunu söyledi.

Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Reşat Selbaş ise Teknoloji Fakültesi öğrencilerinin aldıkları mühendislik eğitiminin kalitesine ve artılarına değindi. Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ali Kemal Yakut da Enerji Sistemleri Mühendislerinin gelecekteki ayrıcalıklarının neler olacağı konusunda bilgi verdi.

Daha sonra etkinlikte söz alan ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen, öğrencilere kariyerleri ile ilgili tavsiyelerde bulunarak “Bizim geleceğimiz, sizin geleceğiniz ve çocuklarımızın geleceği.” dedi. ITSO bünyesinde öğrencilere destek olmak adına verilen imkanlardan bahseden Başdeğirmen, öğrencileri, iş hayatına atılmadan önce, staj dönemi ve iş hayatında birlikte çalışmaya davet etti. Enerji Sistemleri Mühendislerine ülke enerjisi için büyük görev düştüğü belirten Başdeğirmen, enerjide; enerjinin üretimi kadar, enerjinin verimli kullanılması hususunda da Enerji Sistemleri Mühendislerinin toplumun geleceğine yön vereceğini vurguladı.

Güncelleme Tarihi: 07.01.2016
Yayınlayan: SDÜ Basın