Süleyman Demirel Üniversitesi “6. Ulusal Tazelenme Olimpiyatları”na Ev Sahipliği Yapıyor
Süleyman Demirel Üniversitesi, aktif yaşlanma ve yaşam boyu öğrenme anlayışını destekleyen organizasyonlardan biri olan “6. Ulusal Tazelenme Olimpiyatları”na ikinci kez ev sahipliği yapıyor.
.png)
Doğu Yerleşkesi Atatürk Spor Salonu’nda gerçekleştirilen açılış törenine Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Adil Çalışkan, Isparta Vali Yardımcısı Hasan Hüseyin Vural, Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Saltan, Belediye Başkan Yardımcısı Uğur Büyükçulcu, Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü temsilcileri, protokol üyeleri, akademisyenler, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.
(1).png)
Etkinliğin açış konuşmasını yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Saltan, Süleyman Demirel Üniversitesinin “spor dostu kampüs” vizyonu doğrultusunda farklı alanlarda spor organizasyonlarına ev sahipliği yapmaya devam ettiğini belirterek, “Tazelenme Olimpiyatları”na ikinci kez ev sahipliği yapmaktan duydukları memnuniyeti ifade etti. Prof. Dr. Saltan, üniversitenin yalnızca akademik faaliyetleriyle değil, toplumun farklı kesimlerine yönelik sosyal sorumluluk projeleriyle de ön plana çıktığını vurgulayarak, özel gereksinimli bireyler ve yaşlı bireyler başta olmak üzere birçok gruba yönelik çalışmalar yürütüldüğünü kaydetti.
.png)

Bu yıl düzenlenen olimpiyatlara Muş Alparslan Üniversitesi, Batman Üniversitesi, Mersin Üniversitesi, Ahi Evran Üniversitesi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ve Süleyman Demirel Üniversitesi Tazelenme Üniversiteleri ile Muğla Huzurevi, Eğirdir Huzurevi ve Uluborlu Hacı Ahmet Şençopur Huzurevi’nden toplam 210 sporcu katılım sağladı.
.png)
Farklı branşlarda gerçekleştirilecek müsabakalarda sporcular hem rekabet edecek hem de dostluk, dayanışma ve paylaşım duygularını güçlendirecek.
.png)
.png)
.png)