SDÜ, TEKNOFEST 2024 ve ISIF'24'te Büyük Başarı Elde Etti

Süleyman Demirel Üniversitesi, TEKNOFEST kapsamında Türk Patent ve Marka Kurumu’nca düzenlenen "9. Uluslararası Buluş Fuarı"nda (ISIF'24) büyük bir başarıya imza attı. Fuarda, SDÜ tarafından sunulan 10 patentten 7’si jüriden ödül almaya hak kazandı. Böylece SDÜ, ISIF 24’te, 1 altın, 1 gümüş ve 5 bronz madalyanın sahibi oldu.

Üniversitemiz dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali olan “TEKNOFEST 2024”te akademik paydaş olarak yerini aldı. Bu yıl Adana’da gerçekleştirilen festivalde, milyonlarca teknoloji meraklısı, SDÜ’nün teknoloji alanında yaptığı atılımlara ilişkin bilgilendirildi.

Fuara katılan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Saltan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Nihat Ayyıldız ile Prof. Dr. Mehmet Gençtürk, stantta bulunan öğrencilerin çalışmaları hakkında bilgi aldı. Öğrencilerin yenilikçi projeleri ve araştırmaları için gerekli altyapı ve kaynakları sağlamaya devam edeceklerini belirten Rektör Prof. Dr. Mehmet Saltan, bu tür etkinliklerin, öğrencilerin gelişimi ve üniversitenin bilimsel katkıları açısından büyük önem taşıdığını ifade etti.

Festivalde, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının himayesinde, TÜRKPATENT, Dünya Fikri Mülkiyet Teşkilatı (WIPO) ve Uluslararası Buluşçular Birliği Federasyonu (IFIA) işbirliğinde gerçekleştirilen ISIF'24'e 16 ülkeden katılım sağlandı. Jüri tarafından yapılan değerlendirmede, 298'i yerli 56'ı yabancı 354 buluştan ödül almaya hak kazananlar belirlendi.

SDÜ’nün ödül alan patentleri arasında dikkat çeken yenilikçi teknolojiler ve sosyal fayda odaklı çözümler yer aldı. Mühendislik, tıp, tasarım ve girişimcilik alanlarında alınan patentler, uluslararası düzeydeki etkinlikte değerlendirildi. Bu ödüller ile üniversitemizdeki patentlerin sanayiye entegrasyonun oluşturulması amaçlanıyor.

Fuar kapsamında ödül kazanan patentler şu şekilde:

•          Mühendislik Fakültesi ve Doğa Bilimleri Fakültesi Arş. Gör. Murat Onur Yıldırım, Emre Uygun, Elif Ceren Gök: “Raylı Sistemlerde Kaza Önleme Sistemi ve Yöntemi”

•          Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Barış Gürel, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Karani Kurtuluş, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Habib Gürbüz, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sema Yurdakul, Murat Varol, Remzi Akmak, Muhammet Enes Önür: “Dolaşımlı Akışkan Yataklı Kazan İçin Kompaki Yanma Odası Kalıbı ve Bu Kalıpla Yanma Odası Elde Etme Yöntemi”

•          Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Halil Aşcı, Arzu Ulusoy, Rümeysa Taner, Prof. Dr. Selçuk Çömlekçi: “Manyetik Karotis Arter Vazodilatör Cihazı”

•          Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cem Çetin, Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sabriye Ercan, Prof. Dr. Selçuk Çömlekçi, Abdullah Meriç Ünal, Ayhan Canbulut, Hüseyin Tolga Acar, Esma Arslan, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Geçin: “Kan Akımı Kısıtlı Egzersiz İçin Biyogeri Bildirimli Cihaz Sistemi”

•          Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Cengiz Kayacan, Burhan Duman, Koray Özsoy, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Arş. Gör. Mert Gürgen, Mevlüt Yunus Kayacan, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Arş. Gör. Fehmi Mutlu, Osman Saltık: “Bağlayıcı Püskürtmeli Eklemeli İmalat Yöntemi İçin Bağlayıcı”

•          Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Halil Aşcı, Rümeysa Taner, Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehtap Savran, Prof. Dr. Selçuk Çömlekçi: “Bir Soğuk İşlem Düzeneği”

•          Prof. Dr. Halil Aşcı, Sanem Aşçı, Rümeysa Taner, Prof. Dr. Selçuk Çömlekçi, Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fatih Aksoy: “Manyetik Serebrovasküler Vazodilatasyon Cihazı”

 

Güncelleme Tarihi: 07.10.2024
Okunma Sayısı: 704
Yayınlayan: Kurumsal İletişim Merkezi
Bu İçeriği Paylaş!