SDÜ'den Dijital Girişimcilik ve Metaverse Alanında Öncü Proje

Süleyman Demirel Üniversitesi, dijital girişimcilik ve metaverse teknolojileri alanında öncü rol üstlenerek "Sürdürülebilir Dijital Girişimcilik ve Metaverse 2.0: Meta Akademi, Meta Vizyon, Meta Kültür Sanat Modülleri ile İleri Düzey Uygulamalar" adlı projesini hayata geçirdi.

SDÜ BAP Komisyonu'nun desteği ile yürürlüğe giren projeyle Üniversitemiz, dijital girişimcilik ve metaverse konularında ileri düzey eğitimler ve uygulamalar sunarak öğrencilerin bu alanlarda bilgi ve beceri kazanmalarını hedefliyor.

SDÜ, Dijital Dönüşüm Yolculuğunda Büyük Bir Adım Attı

Proje hakkında bilgi veren Proje Yürütücüsü, SDÜ Girişimcilik Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü Doç. Dr. Pınar Göktaş, şunları kaydetti: “Proje ile VR ve AR teknolojilerini kullanarak dijital girişimcilik eğitimlerini yaygınlaştırmayı, metaverse ekosistemini geliştirmeyi ve SDÜ'nün kültürel mirasını dijital ortama taşıyarak ulusal ve uluslararası platformlarda tanıtmayı amaçlıyoruz.” dedi.

Projenin üç ana modülden oluştuğunu dile getiren Doç. Dr. Göktaş bu modülleri şu şekilde açıkladı: “Modüllerimiz: meta akademi, meta vizyon ve meta kültür sanattır. Meta akademi ile VR ve AR teknolojileri kullanarak dijital girişimcilik eğitimleri sunulacak. Bu kapsamda VR deneyimleri tasarlama, 3D modelleme ve animasyon gibi konularda öğrencilere kapsamlı eğitimler verilecek. Meta vizyon ise SDÜ Metaverse Girişimcilik Stüdyosunun tanıtımını yaparak, yeni öğrencilere metaverse girişimciliğini tanıtacak ve onları bu alana teşvik edecek. Ayrıca, bu modülde SDÜ oryantasyon eğitimleri sanal ortama taşınacak. Meta kültür sanat modülü de SDÜ müze ve sergilerini dijitalleştirerek sanal sergiler oluşturacak ve kültürel mirasın korunmasına katkı sağlayacak.”

Doç. Dr. Göktaş sözlerinin devamında şunları kaydetti: “Projenin hayata geçmesinde başta Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Saltan, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Mehmet Gençtürk, Prof. Dr. Nihat Ayyıldız, Araştırma ve Yenilikçilik Direktörümüz Prof. Dr. Serdal Terzi, BAP Komisyonu, Araştırmacı Öğr. Gör. Nilay Şengöl ve kısmi zamanlı öğrencimiz Deniz Tonka'ya teşekkür ederim.”

Projede araştırmacı olarak görev alan Üniversitemiz Öğretim Görevlisi Nilay Şengöl de projenin dijital girişimcilik ve metaverse teknolojileri konularında devrim niteliğinde olduğunu vurgulayarak “Öğrencilerimize sunduğumuz bu yenilikçi eğitim fırsatları, onların gelecekteki kariyerlerinde büyük avantaj sağlayacaktır.” dedi.

Güncelleme Tarihi: 09.08.2024
Okunma Sayısı: 1161
Yayınlayan: Kurumsal İletişim Merkezi
Bu İçeriği Paylaş!