“II. Ulusal Nanoteknolojide İletken Polimer Günleri (II.UNIPG 2024)” Başladı

Süleyman Demirel Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Kimya Bölümü tarafından “II. Ulusal Nanoteknolojide İletken Polimer Günleri (II.UNIPG 2024)” düzenlendi.

Batı Yerleşkesi 100. Yıl Dersliklerinde gerçekleştirilen kongrede, Türkiye’de iletken polimerlerin nanoteknoloji alanındaki uygulamaları üzerine çalışan akademisyenler, araştırmacılar ve bu konuya ilgi duyan öğrenciler bir araya geldi.

Kongrenin açış konuşmasını yapan Kongre Düzenleme Başkanı Üniversitemiz Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayşegül Uygun Öksüz, bu alandaki gelişmelerin ve beklentilerin paylaşılacağı önemli bir platform oluşturmayı, bilim insanlarının araştırmalarına ve öğrencilerimizin vizyonlarına önemli katkılar sunmayı amaçladıklarını ifade etti. Kongre programı hakkında bilgi veren Prof. Dr. Öksüz, 9 oturum şeklinde gerçekleştirilecek kongrede, 20 farklı üniversiteden katılımcının yer aldığını söyledi.

Araştırma üniversitesi olma yolunda önemli adımlar atıldığını belirten Üniversitemiz Araştırma ve Yenilikçilik Direktörü Prof. Dr. Serdal Terzi, SDÜ’nün YÖK tarafından seramik ve kompozit malzemeler üzerine uzmanlaşmış üniversite olarak seçildiğini kaydetti. Prof. Dr. Terzi, kongrenin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek kongrenin verimli geçmesi temennisinde bulundu.  

Kongreye ev sahipliği yapmaktan duydukları mutluluğu dile getiren Üniversitemiz Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gültekin Özdemir, bu tarz organizasyonların büyük emeklerle hazırlandığını ifade etti. Katılımcılara teşekkür eden Prof. Dr. Özdemir, kongrenin verimli geçmesini diledi.

“Ulusal Nanoteknolojide İletken Polimer Günleri”nin artık uluslararası alana taşınması gerektiğini vurgulayan Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nihat Ayyıldız da “Pandemi dönemiyle birlikte üzerimizde bir atıllık söz konusu idi. Bu tarz kongreler, bu atıllığın atılması açısından önemli rol oynuyor. Kongre programının önümüzdeki dönemlerde uluslararası alana taşınmasını temenni ediyoruz.” dedi.

Açış konuşmalarının ardından Prof. Dr. Ayşegül Uygun Öksüz moderatörlüğünde gerçekleştirilen Dr. Maria Omastova oturumuna geçildi. Davetli konuşmacılar Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bekir Sarı “İletken Kompozit ve Nanokompozit Filmlerin Hazırlanması ve Karakterizasyonu”, Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Serap Güneş de “Yükselen Fotovoltaik Teknolojilerde İletken Polimerlerin Rolü” başlıklı sunumlarını yaptı.

Öğleden sonraki oturumlarda ise Pamukkale Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Metin Ak “Işığa Duyarlı İletken Polimerler” isimli konuşmasını gerçekleştirdi. Ankara Üniversitesi’nden Göksu Pelin Dölek “Use of Conductive Polymer Nanocomposites in Flexible Strain Sensors”, Konya Teknik Üniversitesi’nden Kurtuluş Yılmaz “Buhar Fazı Yöntemiyle PEDOT İnce Filmlerin ITO/CAM Alttaşlar Üzerine Kaplanması ve Dopamin Sensörü Olarak Kullanılması”, Ankara Üniversitesi’nden Augusta Nwosu “Circuit Configurations for Polymer Flexible Strain Sensor” başlıklı sözlü bildirilerini sundu.

Konya Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Karaman “Buhar Faz Polimerleşme Teknikleri ile Fonksiyonel ve İletken Nanokaplamalar”, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nden Ali Egin “Progesterone-Loaded Polyacrylates”, Adıyaman Üniversitesi’nden Selçuk Poyraz “İletken Polimerlerin Eş Zamanlı Olarak Karbonize Edilip Yüzeylerinde Karbon Nanotüpler ve Metal Oksit Nanoteller Büyütülmesine Yönelik Mikrodalga Enerjisi Esaslı Bir Yaklaşım”, Konya Teknik Üniversitesi’nden Ayşenur Özler “Poli(1,5-diaminoantrakinon)'un Sentezi ve Fotokatalitik Aktivitesinin İncelenmesi” başlıklı sözlü bildirilerini gerçekleştirdi.

Detaylı bilgi için tıklayınız 

Güncelleme Tarihi: 23.07.2024
Okunma Sayısı: 1275
Yayınlayan: Kurumsal İletişim Merkezi
Bu İçeriği Paylaş!