“Siber Vatan Programı Eğitimi” Verildi
Süleyman Demirel Üniversitesi öğrencilerine Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı koordinasyonunda Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Savunma Sanayii Başkanlığı işbirliğiyle “Siber Vatan Programı Eğitimi” verildi.
Siber güvenlik alanında donanımlı gençlerin yetiştirilmesi amacıyla ülkemizdeki 40 üniversiteden öğrencilere verilen eğitim, teorik ve uygulamalı olarak iki şekilde uygulandı.
Siber güvenlik alanında nitelikli insan kaynağının yetiştirilerek genç istihdamının artırılması amacıyla Süleyman Demirel Üniversitesinde gerçekleştirilen eğitimlerde öğrenciler, siber güvenlik uzmanlığına hazırlık, siber güvenlik uzmanı, sızma testi, adli analiz, tersine mühendislik, kötü amaçlı yazılım analizi, web güvenliği, bilişim hukuku, saldırı tespit ve kayıt yönetimi gibi konularda teorik ve uygulamalı eğitimler aldı.
Eğitim Programına katılan BAKA Genel Sekreteri Volkan Güler eğitim ile ilgili şunları söyledi: “Sibervatan programının en önemli özelliklerinden bir tanesi eğitim alanlar ile eğitmenlerin karşılıklı iletişiminin çok yüksek olması ve akran eğitiminin sürekli devam ediyor olması. Sibervatan programı kapsamında öğrencilerimize verilen mentörlük desteğinin devamında “Bootcamp” yapılması planlanıyor. Eğitimlerini başarı ile tamamlayan öğrencilerimiz arasından ülkemiz genelinden seçilen öğrenciler bootcamp etkinliğine katılabilecekler. Yaklaşık 15 günlük süreçte Isparta’dan gelen öğrencilerimiz diğer illerdeki arkadaşları ile de etkileşim kurabilecek. Gayretleriniz çok önemli. Sibervatan programına sadece istihdam boyutu ile değil girişimcilik boyutu ile de bakmanızı tavsiye ederiz. Girişimcilik tarafına bir geçiş düşünürseniz Ajansımızın sizi orada da yalnız bırakmayacağınızı göreceksiniz” dedi.
Sibervatan Programı Eğitmeni Sadican Üstün ise “Şu anda beyaz şapkalı hacker eğitimindeyiz. Beyaz şapkalı hacker demek kötü niyetli korsanlara karşı savaşan bunlara karşı sistemleri koruyan etik hackerlar. Bu eğitimdeki 40 öğrencimize işletim sistemi, siber güvenlik konularında uygulamalı eğitimler yaptık. Öğrenciler sistemlere karşı olası saldırıları burada deneyimleme imkanı buluyorlar.” diye konuştu.
Programın son dersine katılan Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Saltan ile Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Çatal eğitime katılan öğrencileri tebrik etti.