SDÜ’nün İki Girişimcisine TÜBİTAK’tan Destek

Yenilikçi ve teknoloji tabanlı iş fikri sahibi girişimcileri destekleyerek ülkemize kazandıran Süleyman Demirel Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisinin iki girişimcisi, TÜBİTAK Girişimcilik Destek Programı “BiGG” kapsamında desteklenmeye hak kazandı.

TÜBİTAK BiGG 2022-2 Yeşil Büyüme Çağrısı kapsamında yapılan başvuruların değerlendirme süreçleri tamamlandı. SDÜ’nün yürüttüğü BİGGWind programı kapsamında  Doç. Dr. Habib Doğan yürütücülüğünde hazırlanan “Tıbbî ve Aromatik Bitkilerden Yağ Çıkarma Amaçlı Uyarlanabilir Mikrodalga Destekli Destilasyon Sistem Tasarımı” projesi ile Ceren Başdoğan yürütücülüğünde hazırlanan “Mikroalgal Biyogübre” projesi TÜBİTAK tarafından desteklendi.

Projesi onaylanan girişimciler, TÜBİTAK 1601 Programı (2020) kapsamında TÜBİTAK Bireysel Genç Girişim (BİGG) uygulayıcı kuruluşu olan Süleyman Demirel Üniversitesi Göller Bölgesi Teknokentinde Ocak ayı içerisinde şirketlerini kurarak TÜBİTAK ile sözleşme imzalayacak, Şubat itibariyle de iş planlarını gerçekleştirmek için çalışmalara başlayacak.
Güncelleme Tarihi: 04.01.2023