“24 Kasım Öğretmenler Günü” Kutlandı

Süleyman Demirel Üniversitesi Eğitim Fakültesi tarafından 24 Kasım Öğretmenler Günü kapsamında bir panel düzenlendi. Hafız İbrahim Demiralay Amfisinde gerçekleştirilen panelin açış konuşmasını Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selçuk Uygun yaptı.

Öğretmenliğin onurlu, saygılı ve erdemli insanların yapabileceği bir meslek olduğunu belirten Prof. Dr. Uygun, Türkiye’de öğretmen yetiştirme alanında önemli ve kalıcı bir yeri olan öğretmen okullarının kuruluşu hakkında bilgi verdi. Geçmişte de 16 Mart ve 17 Nisan tarihlerinin öğretmenler günü olarak kutlandığını söyleyen Prof. Dr. Uygun, “Öğretmenlik, insana değer veren insanların mesleğidir. Herkes öğretmenlik yapamaz. Bu okulun okuyanlar olarak öğretmenliğin farkını hissettirmeliyiz.” dedi.

Daha sonra Türkçe Öğretmenliği Bölümü öğrencilerinden Turan Üstün, Mustafa Nejat Sefercioğlu’na ait “Öğretmen Olmak İstiyorum” isimli şiiri seslendirdi.

Şiir dinletisinin ardından Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fatih Çınar moderatörlüğünde gerçekleştirilen “İrfan Ordusu Öğretmenler” konulu panele geçildi. Panele konuşmacı olarak katılan Okul Öncesi Öğretmeni Demet Şener Celep, İlkokul Öğretmeni Şafak Saltaş ile Yazar Nil Didem Şimşek, öğretmenlik mesleğinin öneminden bahsetti.

Güncelleme Tarihi: 24.11.2022