Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Alanında Örnek Proje

Süleyman Demirel Üniversitesinin paydaşlığında Pamukkale Üniversitesi(PÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nilüfer Çetişli Korkmaz yürütücülüğünde hazırlanan “Fizyoterapi ve Rehabilitasyonda Elektrik Stimülasyonu için Klinik Anahtar” isimli projenin açılış toplantısı gerçekleştirildi.

Avrupa Birliği Erasmus+ Programı Mesleki Eğitimde İş birliği Ortaklıkları kapsamında Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen ve PÜ Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Fakültesinde düzenlenen toplantıya; PÜ Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, Prof. Dr. Nilüfer Çetişli Korkmaz, Teknoloji Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Arzum Işıtan, Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fatih Cetişli, Dr. Fzt. Furkan Bilek, Uzm. Fzt. Fatma Nur Alçın ve Uzm. Fzt. Betül Söylemez Pamukkale Üniversitesi adına katılırken, Süleyman Demirel Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Duray, Romanya Craiova Üniversitesinden Prof. Dr. Ligia Rusu ve Mihai Rusu, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesinden Doç. Dr. Esra Doğru Hüzmeli, Litvanya Šiauliai Eyalet Uygulamalı Bilimler Üniversitesinden Fizyoterapist Vaida Aleknavıcıute Ablonske, Estonya Tartu Sağlık Yüksekokulundan Fizyoterapist Kirkke Reisberg katıldı.

Proje hakkında bilgi veren Prof. Dr. Nilüfer Çetişli Korkmaz, “Bu proje ile Avrupa boyutunda fizyoterapi ve rehabilitasyon eğitimi ve uygulamasında elektriksel stimülasyon için ortak ve uluslararası bir dil oluşturulması amaçlanıyor. Proje ayrıca mesleki eğitimi ve öğretimi, mükemmellik için dijital,  ters-yüz  ve hibrit eğitim yoluyla destekleyecektir. Projenin bilimsel, akademik, ekonomik ve sosyal sonuçlarına ulaşması ön görülmektedir.” dedi.

PÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan da “Fizik ve rehabilitasyona ne kadar çok önem verirsek, geleceğimizde de o kadar sağlıklı bir yaşam kalitesine ulaşabiliriz. Yurt dışından gelen ve yurt içinden gelen paydaşlarımız ile birlikte bu projenin gerçekten güzel bir proje olduğuna inanıyorum.” diye konuştu.

Program eğitimcilerinden ve ortaklarından Süleyman Demirel Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü Öğretim Üyesi ve Türkiye Fizyoterapistler Derneği Isparta İl Temsilcisi Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Duray ise şunları söyledi: “Üniversitemi temsilen bu projede yer almanın onurunu yaşıyorum. Projemizin ön başvuru aşamasında çok ciddi bir tempoyla çalıştık. Maksadımız sadece öncü fizyoterapistler olarak fizyoterapi camiası ve halkımıza hizmet etmekti. Projemizin desteğe layık görüldüğünü öğrendiğimizde sorumluluk duygumuz, başarı sevincimizle taçlandı. Tüm dünyada fizyoterapistler için ortak dil kullanımı özel öneme sahiptir. Mesleki alanda lisans düzeyinden doktora düzeyine kadar tüm fizyoterapistlerin her zaman yararlanabileceği bir sanal kampüs uygulamasını hayata geçirmeyi hedefliyoruz. Hedeflerimizi gerçekleştirmek için yurt içi ve yurt dışı ortaklarımızla çok dinamik bir ekip oluşturduk. İlk proje toplantımızla başlayan sürecimizin hayırlı olmasını diliyorum.”

Güncelleme Tarihi: 31.08.2022