Akademik Köşe'de Kentsel Gelişim ve Kentte Kadın Görünürlüğü Anlatıldı

Süleyman Demirel Üniversitesi tarafından düzenlenen Akademik Köşe’nin yeni bölümünde “Türkiye’de Toplumsal Cinsiyet Bağlamında Kentsel Gelişim ve Kentte Kadın Görünürlüğü” konusu ele alındı.

Radyo SDÜ Stüdyolarında gerçekleşen yayına, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nilüfer Negiz konuk oldu. Prof. Dr. Negiz, TÜBİTAK 1001 projeleri kapsamında destek almaya hak kazanan “Türkiye’de Toplumsal Cinsiyet Bağlamında Kentsel Gelişim ve Kentte Kadın Görünürlüğü” projesi hakkında detaylı bilgi verdi. Prof. Dr. Negiz, projenin ana fikrinin kentte kadın olduğunu dile getirerek kadınların hayatta eş, anne, iş insanı olarak pek çok rolü taşıdığını söyledi.

Prof. Dr. Negiz, kentlerde kadınların görünürlüğünü etkileyen dinamikleri araştıracaklarını belirterek şunları kaydetti: “Her kentin kendine ait özellikleri var. Mesela batıda bir konu öne çıkarken doğuda başka bir konu öne çıkabiliyor. Her kentin kendine ait dinamiği var. Sorun alanlarını kendi yerinde tespit edip; çözümleri de yerel olarak ortaya koyup daha ileri gitmek istiyoruz.”

Prof. Dr. Negiz, proje kapsamında belirlenen kentlerde kadınların görünür olurken neler yaşadıklarını, ne gibi problemlerle karşılaştıklarını bunun yanında henüz görünür olmayan kadınların da görünür olmamayı tercih etme nedenlerini araştırmaya dahil edeceklerini söyledi.

Programı izlemek için tıklayınız

Güncelleme Tarihi: 05.08.2022