"Sağlık Olsun" da Bu Hafta Deri ve Zührevi Hastalıklar Konuşuldu

Üniversitemiz, “Sağlık Olsun” Programına bu hafta Süleyman Demirel Üniversitesi Hastanesi Deri ve Zührevi Hastalıklar Anabilim Dalı Başkanı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Yıldırım konuk oldu.

SDÜ Bilim TV Youtube Kanalı üzerinden gerçekleştirilen yayında Prof. Dr. Mehmet Yıldırım, yaz aylarında insanların cilt sağlığının koruması adına yapılması gereken uygulamalara dikkati çekti. Güneşin hayatımızın olmazsa olmazı olduğunu söyleyen Prof. Dr. Yıldırım, güneşin olumlu etkilerinin yanında olumsuz etkilerinin de olduğunu belirtti. Güneşin hızlı ve yavaş etkilerinin olduğunu dile getiren Prof. Dr. Yıldırım, “Güneşe ilk maruz kaldığımızda ortaya çıkan etkilere hızlı etkiler diyoruz. Bunlar güneş yanığı, deri kalınlaşması, bronzlaşma ve d vitamini sentezi. Uzun vadede etkiler ise güneşe bağlı yaşlanma ve güneşe bağlı deri kanseri gelişimi. Bu kısım bizim için daha tehlikeli.” dedi.

Yaz aylarında artan nemden dolayı mantar enfeksiyonu ile sıkça karşılaştıklarını dile getiren Prof. Dr. Mehmet Yıldırım, bu rahatsızlığın da tedavi edilmezse yayılma göstereceğini belirtti. Güneşin deride olan etkilerine de dikkat edilmesi gerektiğine dikkat çeken Prof. Dr. Yıldırım, “Güneş yanığı olmamaya dikkat edilmeli. Güneşten korunmak için 10.00-15.00 saatleri arasında mümkünse dışarıda olmamalıyız.” diye konuştu.

Prof. Dr. Mehmet Yıldırım programda SDÜ Deri ve Zührevi Hastalıklar Anabilim Dalında tedavi edilen rahatsızlıklar hakkında bilgi verdi.

Programı izlemek için tıklayınız

Güncelleme Tarihi: 22.07.2022