“Uluslararası Beyin Araştırmaları Okulu”nun Yedincisi Gerçekleştirildi

“7. Uluslararası Beyin Araştırmaları Okulu” Süleyman Demirel Üniversitesi Nörolojik Bilimler Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde (NÖROBAM) gerçekleştirildi.

Programın açış konuşmalarını Romanya Bükreş Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Beatrice Mihaela Radu, NÖROBAM Müdürü Prof. Dr. Mustafa Nazıroğlu ile Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alim Koşar yaptı. Alzheimer, felç, depresyon, epilepsi, stres ve ağrı gibi konuların ele alındığı okulda, 23 yurt içinden ve 8 yurt dışından katılımcı yer aldı.

7 gün süren okulda; Beyin, hafıza, periferal ağrı ve bunların fizyolojik-patofizyolojik-etiyolojik etkilerinin araştırılmasında kullanılan teknikler ile temel sinirbilim bilgileri araştırmacılara aktarıldı; deney hayvanlarında ve hücre kültürü ortamlarında epilepsi, alzheimer ve diyabetik nöropatik ağrı hastalık modelleri oluşturma teknikleri anlatıldı. Ayrıca katılımcılara ulusal ve uluslararası öğretim üyeleri tarafından “iyonlar”, “iyon kanalları” ve “sinir fizyolojisi” gibi temel ve klinik dersler verildi. Yeni projeler ve araştırmalar yapabilmek için konularında uzman uluslararası bilim insanları ile tanışma, bilgi alış-verişi gibi faaliyetler gerçekleştirildi.

Güncelleme Tarihi: 08.07.2022