“Erişilebilir Dijital Eğitim Mümkün” Projesi Kabul Edildi

Süleyman Demirel Üniversitesi Engelliler Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Isparta İl Milli Eğitim Müdürlüğünün ortak olarak yer aldığı, Herkes İçin Erişilebilir Yaşam Akademisi Derneğince sunulan “Erişilebilir Dijital Eğitim Mümkün” isimli proje, Sabancı Vakfı tarafından kabul edildi.

2022 Döneminde 56 ilden 303 projenin değerlendirmeye alındığı Sabancı Vakfı Hibe Programı kapsamında hayata geçen “Erişilebilir Dijital Eğitim Mümkün” isimli projenin desteklenmeye hak kazanan ilk yedi proje arasında yer aldığını kaydeden Engelliler AUM Müdürü Doç. Dr. Hulusi Alp, projenin detayları hakkında bilgi verdi.

Doç. Dr. Alp, şunları söyledi: “Üniversite olarak engellilerin sosyal ve ekonomik hayata eşit fırsatlarda katılımlarını sağlamak amacıyla tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz. Bu proje ile görme engelliler için erişilebilir bir eğitim portalı ile Yükseköğretim Kurumları Giriş Sınavı düzeyinde yine erişilebilir ders içerikleri üretilecek. Türkiye’de erişilebilir bir dijital eğitimin mümkün olduğunu gösteren iyi uygulama örneği olarak alanda ilk olacak.”

Güncelleme Tarihi: 06.07.2022