SDÜ Rehberlik Öğretmenlerine Tanıtıldı

Üniversitemiz Araştırma ve Yenilikçilik Direktörü Prof. Dr. Serdal Terzi, Isparta Rehberlik ve Araştırma Merkezince düzenlenen “Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmenler Sene Sonu Toplantısı”na katıldı. Isparta’daki okullarda görev yapan rehberlik öğretmenlerinin bir araya geldiği toplantıda, üniversitemiz tanıtıldı.

Etkinliğin açış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Erhan Baydur, okulların yükünü üstlenen, çocukların problemlerini çözen, geleceklerine yön veren rehber öğretmenlerin önemine dikkati çekti. Baydur, “Psikolojik danışmanların kıymetini, hayatımıza dokunuşlarının önemini bu günlerde daha iyi anlıyoruz. Isparta bu konuda iyi bir yol haritası çiziyor. İyi bir ekibin var olduğunu bilmek bizi rahatlatıyor.” dedi.

Rehberlik ve Araştırma Merkezinin çalışmalarından bahseden Merkez Müdürü Baki Çetin de Isparta’da ziyaret edilmedik okul bırakmadıklarını söyledi.

Üniversitemizin akademik, sosyal, kültürel imkânları hakkında bilgiler veren Üniversitemiz Araştırma ve Yenilikçilik Direktörü Prof. Dr. Serdal Terzi, SDÜ’nün öğrenci odaklı bir üniversite olduğunu söyledi. SDÜ olarak düşünen, yenilikçi fikirler üreten ve bunları ürüne dönüştüren öğrenciler yetiştirmeyi amaçladıklarını kaydeden Terzi, SDÜ Girişimcilik Ekosistemi içerisinde öğrencilerin fikirden ürüne dönüştürülmesine kadar her süreçte desteklendiğini vurguladı. Öğrenci sosyal sorumluluk projeleri, “Keşif Isparta” projesi, yaratıcı öğrenci atölyeleri, öğrencilere sağlanan destekler, araştırma merkezleri, toplumsal katkı faaliyetleri, SDÜ yayınları, yerleşkeler hakkında bilgiler aktardı.

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi(ISUBÜ) Kariyer Gelişmeleri Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Öğr. Gör. Mustafa Erhan Türkoğlu da ISUBÜ’nün akademik, idari yapılanması ve olanakları hakkında bilgi verdi.

Daha sonra Isparta Mesleki Eğitim Müdürü Mehmet Erçelik ile Milli Eğitim Şube Müdürü Murat Özay da birer tanıtım sunumu gerçekleştirdi.

Konuşmaların ardından 2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı içerisinde yürütülen rehberlik ve psikolojik danışma hizmetleri, rehberlik çalışma programları, okul risk haritaları, rehberlik ihtiyaç belirleme anketleri ve Uyuşturucu ile Mücadele Kurulu raporları sonuçları değerlendirildi.

Güncelleme Tarihi: 16.06.2022