"Sağlık Olsun"da Bu Hafta Plastik Rekonstrüksiyon Ve Estetik Cerrahi Uygulamaları Anlatıldı

Üniversitemiz, “Sağlık Olsun” Programı ile kardiyolojiden ortopediye, plastik cerrahiden nörolojiye her hafta alanında uzman hekimleri izleyenlerle buluşturuyor.

Bilim TV YouTube kanalından izleyicisiyle buluşan yayının bu haftaki konuğu, SDÜ Hastanesi Plastik Rekonstrüksiyon Ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Dr. Öğretim Üyesi Selman Hakkı Altuntaş oldu. Radyo-Televizyon Uygulama Araştırma Merkezi (RATEM) Stüdyolarında gerçekleştirilen programda, 2001 yılından bu yana Plastik Rekonstrüksiyon Ve Estetik Cerrahi kliniğinde yapılan çalışmalar hakkında bilgi verildi.

Dr. Öğretim Üyesi Selman Hakkı Altuntaş, vücuttaki beyin, göğüs ve karın boşluğu dışındaki bütün alanların rekonstrüksiyonun ilgi alanı olduğunu söyledi. Vücudun tüm bölgelerinde işlem uyguladıklarını belirten Altuntaş, bu uygulamaların travma, kanser, doğumsal anomali ağırlıklı nedenlere dayalı olduğunu belirtti.

Acile genellikle travmalarla ilgili hastaların başvurduğunu söyleyen Altuntaş, polikliniğe ise deri, yumuşak doku gibi kanser rahatsızlığı olan vakaların başvurduğunu ifade etti. Altuntaş, dudak damak yarığı, birleşik parmak gibi doğumsal anomalilerin de SDÜ Hastanesinde tedavi edildiğini, hastaların yanında ailelere de aydınlatıcı bilgilerin verildiğini belirtti.

Güncelleme Tarihi: 14.06.2022