SDÜ Öğrencilerinin Projesine “En İyi Yarışma Ruhu Ödülü" Verildi

Üniversitemiz İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencileri, Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) tarafından bu yıl 6’ncısı düzenlenen (DASK) Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışmasında "En İyi Yarışma Ruhu Ödülü"ne layık görüldü.

Pek çok üniversite öğrencisinin yer aldığı yarışmada, ön elemeyi geçen 21 üniversite takımı yaptıkları bina maketleri ile İstanbul'da gerçekleştirilen finale katılmaya hak kazandı. 29-31 Mayıs 2022 tarihleri arasında gerçekleşen final yarışmasında takımlar “tasarım”, “sunum”, “teknik şartnameye uygunluk” ve “maketlerin deprem testlerindeki performansları”, “takım performansları” gibi parametreler açısından değerlendirildi.

Takım Danışmanlığını İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Hakan Dilmaç’ın yürüttüğü, İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencilerinden Kardelen Dişli, Tuğçe Gökçen Ünlü, Mehmet Büber, Melih Büber ve Mimarlık Bölümü öğrencisi Anise Ayter'den oluşan proje ekibi, maket çalışması ile “En İyi Yarışma Ruhu Ödülü”nü kazandı.

Güncelleme Tarihi: 13.06.2022