Hukuk Kliniği Konferansında “Ev İçi ve Kadına Yönelik Şiddet" Konuşuldu

Süleyman Demirel Üniversitesi Akademik Koordinasyon Topluluğu, Isparta Cumhuriyet Başsavcılığı ve Isparta Emniyet Müdürlüğü Aile İçi Şiddet Büro Amirliği işbirliğiyle “Ev İçi Şiddet ve Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesi Hukuk Kliniği” konulu bir konferans düzenlendi.

Hukuk Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen konferansın açış konuşmasını yapan Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yüksel Metin, öğrencilere kendinizi geliştirin mesajı vererek “Hukuk kliniğinin nasıl uygulanması gerektiği, işleyişin nasıl olduğu gibi konuların meslek hayatınıza etkisi olacaktır.” dedi. Yüksel konuşmasını etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek sonlandırdı.

Isparta Emniyet Müdür Yardımcısı Tarık Ziya Turan ise emniyet müdürlüğü olarak kadına şiddet ve aile içi şiddet konusunda çalışmalar yürütüldüğünü belirterek bu konuda farkındalık oluşturmayı amaçladıklarını dile getirdi. Turan, Hukuk Fakültesiyle yapılan işbirliği ile öğrencilerin, Aile İçi Şiddet Büro Amirliğinde Hukuk Kliniği alanında staj yapabileceklerini de duyurdu.

Komiser Yardımcısı Ali İhsan Selki de, hukuk kliniğinin tanımı, uygulama amacı, hukuk kliniği hakkında görüş ve önerilerde bulundu. Selki, hukuk kliniği alanında öğrencilerin derste öğrendikleri bilgileri olaylarla pekiştirmesi gerektiğine dikkat çekti. Ayrıca kadına yönelik şiddet ve aile içi şiddetten bahseden Komiser Yardımcısı Selki, şiddete maruz kalındığında, Cumhuriyet Savcılığı, valilikler ve kaymakamlıkların yanı sıra Alo 112 ve 183 gibi birimlere başvuru yapabileceğini söyledi. Kadına yönelik şiddet anında KADES uygulamasının önemine vurgu yapıldı.

Güncelleme Tarihi: 26.05.2022