İKY’nin Geleceği SDÜ’de Konuşuldu

Süleyman Demirel Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İnsan Kaynakları Yönetimi Bölümünce düzenlenen “İnsan Kaynakları Yönetiminin Dünü, Bugünü ve Yarını” konulu panel, İİBF Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

İnsan kaynakları yönetiminin geleceğini konuşmak üzere bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen panelde, akademisyenler ve sektör temsilcileri öğrencilerle bir araya geldi. Panelin açış konuşmasını yapan Doç. Dr. Osman Kürşat Acar, geleneksel hale getirilen panelin başarılı geçmesini dileyerek etkinlik kapsamında ülkemizde insan kaynakları yönetimi alanında verilen eğitimlerin, sektörün beklentilerinin konu alınacağını söyledi.

İnsan Kaynakları Danışmanı Özlem Helvacı ise 30 yıldır insan kaynakları yönetimi mesleğinin içerisinde olduğunu belirterek bu tür etkinliklerin öğrencilerin kariyer hayatlarına olumlu katkı sağlayacağını ifade etti.

Oyak Renault İnsan Kaynakları Direktörü Tolga Görgülü de İnsan Kaynakları Yönetimi alanında çalışan bireylerin çalıştıkları alanı çok iyi tanıyarak hakim olmaları gerektiğine vurgu yaptı. İnsan kaynakları uzmanının çalıştıkları şirketin kuruluş amacını bilerek hareket etmesi gerektiğini belirten Görgülü, “Her şirketin bir kuruluş amacı vardır. İnsan kaynakları uzmanı olarak bu soruyu cevapladığınızda ne yapacağınızı nasıl çalışacağınızı anlarsınız. İnsan kaynakları uzmanı olarak hizmet ettiğiniz yeri iyi tanıyarak her şeyi bilmelisiniz.” dedi.

Açış konuşmalarının ardından İnsan Kaynakları Danışmanı Özlem Helvacı, Oyak Renault İnsan Kaynakları Direktörü Tolga Görgülü, Doç. Dr. Pelin Vardarlıer, Prof. Dr. Ebru Aykan’ın konuşmacı olarak katıldığı Prof. Dr. Gönen İlkar Dündar moderatörlüğündeki panele geçildi.

Panelde, dünyada insan kaynakları yönetimi, Türkiye’de insan kaynakları yönetimi, insan kaynakları yönetiminin tarihçesi, güncel insan kaynakları yönetimi eğitimi hakkında bilgi verildi.

Güncelleme Tarihi: 24.05.2022