Sosyal Medya Bağımlılığına Edebi Bir Yaklaşım Gerçekleştirildi

Süleyman Demirel Üniversitesi Genç Yazarlar Topluluğu tarafından “Sosyal Medya Bağımlılığına Edebi Bir Yaklaşım” isimli bir söyleşi düzenlendi.

Fen Edebiyat Fakültesi Türker Taşaltın Konferans Salonunda gerçekleştirilen söyleşiye, İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Karakaya, İl Milli Eğitim Müdürü Erhan Baydur, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Kendisi de bir SDÜ mezunu olan Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Ahmet Sonkaya ile gerçekleştirilen söyleşide, sosyal medya kullanımı, sosyal medyanın Türkçe’deki yeri, sosyal medya bağımlılığı anlatıldı.

Sosyal medya ve telefonun hayatımızdaki öneminden bahseden Sonkaya, “Onlarsız yaşayamaz olduk. Hemen hemen hepimiz birer bağımlıyız. Sosyal medyadaki yaşam hayatımızı şekillendiriyor. Sosyal medya hesaplarımız birer özgeçmiş, anı defteri oldu. Artık bunu nasıl ve nerede kullandığımız çok önemli, sonuç itibariyle işverenler bile sosyal medya hesaplarımıza bakıp ona göre karar veriyor.” dedi.

Sosyal medyada türeyen yabancı kavramların yerine Türkçe kavramlar kullanılması gerektiğini vurgulayan Sonkaya, bireylerin boş ekranlarda saatler geçirmek yerine, farklı hobiler edinerek kendisini geliştirmesi gerektiğini söyledi.

Etkinlik sonunda Sonkaya, öğrencilerin sorularını yanıtladı.

Güncelleme Tarihi: 20.05.2022