Sanal Dünyanın Kapılarını Aralayan “Metaverse Türkiye Girişimcilik Maratonu”nun Açılış Töreni Yapıldı

Süleyman Demirel Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen Ülkemizin ilk “Metaverse Türkiye Girişimcilik Maratonu”nun açılış töreni, Üniversitemiz Atatürk Kapalı Spor Salonunda yapıldı.

Türkiye'nin farklı illerinden 200’e yakın proje başvurusunun alındığı ve alanında uzman akademisyenlerin, blockchain uzmanlarının, eğitmenlerin ve firma kurucularının yer aldığı maratonun yüz yüze etkinliklerinin açış konuşmasını SDÜ Araştırma ve Yenilikçilik Direktörü Prof. Dr. Serdal Terzi yaptı. Üniversite olarak son yıllarda girişimcilik alanında yoğun çalışmalar yürüttüklerini dile getiren Prof. Dr. Serdal Terzi, dünyanın dönüştüğünü eğitimde de yeterli tabanlı eğitimden yetkinlik tabanlı eğitime geçildiğini söyledi. Bu kapsamda SDÜ olarak Ön Kuluçka Merkezi, Prototip Atölyesi, Kuluçka Merkezi ve Göller Bölgesi Teknokentinde fiziki alanları oluşturduklarını belirten Prof. Dr. Terzi, bu alanları kullanacak bireylere ihtiyaç olduğuna dikkat çekerek SDÜ’nün bu tarz etkinliklerle de girişimcilik ekosistemini desteklemeye çalıştığını söyledi.

Girişimciliğe üniversite olarak büyük önem verdiklerini ifade eden Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı da bu alanda ciddi yatırımlar gerçekleştirdiklerini belirterek “Geleceğe yatırım, gençlere yatırımdır.” dedi. Girişimcilik kavramının gelişmesi halinde ülkemizin daha iyi bir konuma geleceğine dikkati çeken Prof. Dr. Çarıkçı, Türkiye’nin ilk Metaverse Girişimcilik Maratonuna ev sahipliği yapmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Süleyman Demirel Üniversitesi Girişimcilik Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü Doç. Dr. Pınar Göktaş ise aylardır emek verdikleri maratonu gerçekleştirmenin heyecanı içerisinde olduklarını belirterek etkinliğin verimli geçmesini diledi.

GAMFED TÜRKİYE/TOYED Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Araştırma Görevlisi Afra Çalık ise Gamfed Türkiye hakkında bilgi vererek etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Etkinlikte girişimci bireylerle bir araya gelen Isparta Milletvekili Mehmet Uğur Gökgöz de ülkemizin farklı üniversitelerindeki gençleri buluşturan maratonun Isparta’da SDÜ ev sahipliğinde gerçekleşmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Ali Dulupçu ise dünyanın hızla değiştiğini gençlerin de bu değişimi iyi bir şekilde yakaladığını söyleyerek gençlere; “Hayatınızın sadece bu anı değil her anı maraton olsun” diyerek mesaj verdi.

Konuşmaların ardından Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Saltan ve Metaverse Türkiye Girişimcilik Maratonu jüri üyeleri sanal evrende fiziksel bir çaba harcamadan gerçek dünya algısını yaratan çok boyutlu metaverse VR gözlüklerini deneyimledi.

Jüriler

Isparta Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Adar, Akademisyen/GAMFED Türkiye/TOYED Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Arş. Gör. Afra Çalık, Harvard Business Review Yazarı Atıf Ünaldı, Süleyman Demirel Üniversitesi Öğretim Üyesi/PlazmaTek Kurucusu Prof. Dr. Lütfi Öksüz, Süleyman Demirel Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Zihni Tunca, SDÜ Araştırma ve Yenilikçilik Direktörü/Göller Bölgesi Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Serdal TERZİ, Isparta Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Tufan Uysal, TOBB Genç Girişimciler Kurulu Batı Akdeniz Bölge Temsilcisi Uğur Büyükçulcu, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Volkan Güler.

Mentorler

DK Eğitim Akademi Kurucusu Duygu Kurnaz, SDÜ Girişimcilik Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Pınar Göktaş, CORBİZ Kurumsal İş Çözümleri Kurucusu            M. Enes Övünç,  SDÜ Girişimcilik Uygulama ve Araştırma Merkezi Öğr. Gör. S. Nilay Şengöl, Geliştirici Özgür Gül Kripto Para & Blockchain Uzmanı Recep Deniz.

Güncelleme Tarihi: 14.05.2022