“12 Mayıs Dünya Hemşireler Günü” Kutlandı

Süleyman Demirel Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü tarafından “12 Mayıs Dünya Hemşireler Günü” kapsamında bir panel düzenlendi.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen panelin açış konuşmasını Fakülte Dekanı Prof. Dr. Ferdi Başkurt ile Hemşirelik Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Şerife Tutar yaptı.

“Küresel Sağlığı Güvence Altına Almak İçin Hemşireliğe Yatırım Yapın & Haklarına Saygı Gösterin” konulu bir sunum yapan Fakülte Dr. Öğr. Üyesi Sıddıka Ersoy, Uluslararası Hemşireler Birliğini anlattı. Hemşirelik mesleğinin önemini vurgulayan Ersoy, “Sağlık sisteminin bireylerin ve toplulukların ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde dönüştürülmesi için hemşireliğe çok ciddi bir ihtiyaç var. Bu nedenle hemşireliğe yatırım yapılması, esnek ve yüksek nitelikli işgücü oluşturulması, hemşirelerin haklarının korunması son derece önem arz ediyor.” dedi.

Panelde Türk Hemşireler Derneği Isparta Temsilcisi Hemşire Helma Apaydın, hemşirelikte mesleki örgütlenme ve dernekleşmenin öneminden; Isparta Şehir Hastanesi COVİD Yoğun Bakım Sorumlu Hemşiresi Hemşire Başak Özkale, COVID-19 Pandemisi sürecinde hemşirelerin yaşadığı sorunlar ve bu sorunların yönetiminden bahsetti. Süleyman Demirel Üniversitesi Hemşirelik Bölümü üçüncü sınıf öğrencisi Şevval Yaşar ise “Hemşirelik Mesleği ve Gelecekten Beklentiler” üzerine bir sunum yaptı.

Panel sonunda şiir ve müzik dinletileri sunuldu.

Güncelleme Tarihi: 13.05.2022