Ekonomi Yönetim Topluluğundan “Ekonomi Zirvesi”

Süleyman Demirel Üniversitesi Ekonomi Yönetim Topluluğu tarafından “Ekonomi Zirvesi” konseptiyle düzenlenen “İlham Veren Konuşmalar” söyleşileri Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Akademik Oda Orkestrasının müzik dinletisi ile başlayan etkinliğin açılış konuşmasını Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Ali Dulupçu yaptı. SDÜ’nün her geçen gün yeni iddialarla Türkiye’de adını duyuran bir üniversite olduğunu ifade eden Dulupçu, SDÜ yönetimi olarak İstanbul Topkapı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emre Alkin, Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. S. Burak Arzova ve Verimetrik Kurucusu İş İnsanı Utku Ekmekçi’yi ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Ekonomi hakkında bilgilerini ve tecrübelerini katılımcılarla paylaşan Prof. Dr. Emre Alkin, gelecekle ilgili öngörüde bulunmanın kolay olmadığını belirterek bugün olmayan fakat yarın var olacak konular üzerine düşünülmesi gerektiğine dikkat çekti. Güncel ekonomik durumları değerlendirerek ekonominin nasıl şekilleneceği konusunda fikirlerini paylaşan Alkin, önümüzdeki dönemde tartışılacak konuları aktardı.

Açılış konuşmalarının ardından “Dünya ve Türkiye Ekonomisinde Gelecek Beklentileri” ve “Küresel ve Ulusal Gelişmeler Işığında Ekonomi” konularının tartışıldığı panele geçildi. İstanbul Topkapı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emre Alkin moderatörlüğünde gerçekleştirilen panelde, Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. S. Burak Arzova ve Verimetrik Kurucusu İş İnsanı Utku Ekmekçi ekonomik değerlendirmelerde bulundu ve öğrencilerin sorularını yanıtladı.

“Ekonomi Zirvesi”ni izlemek için tıklayınız

Güncelleme Tarihi: 10.05.2022