Akademik Köşe'de Isparta'nın Yöresel Lezzetlerinin Turizme Kazandırılması Konuşuldu

Süleyman Demirel Üniversitesince hazırlanan “Akademik Köşe”nin bu haftaki konusu “Isparta’nın Unutulan Yöresel Lezzetlerinin Gastronomi Turizmine Kazandırılması” oldu.

SDÜ Bilim TV YouTube kanalından yayınlanan programa, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Turizm İşletmeciliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şirvan Şen Demir katıldı. Prof. Dr. Demir, toplumsal katkı faaliyetleri kapsamında geliştirilen “Isparta’nın Unutulan Yöresel Lezzetlerinin Gastronomi Turizmine Kazandırılması” projesinin hayata geçme sürecini anlattı.

Proje hakkında bilgi veren Prof. Dr. Şirvan Şen Demir, ilk olarak 12 ilçe ve merkezde görüşmeler gerçekleştirdiklerini kaydetti. Kadın kooperatifleri ile bilgi alışverişinde bulunduklarını belirten Demir, “Kabune, kuru fasulye, düğün yemekleri dışında ne var bunu araştırdık. Siz evde ne yersiniz? Özel günlerinizde ne yaparsınız? Unutulmaya başlamış yemekleriniz neler? Bunları anlatmalarını istedik. Banban, bulamaç, goşma, pelte, havyar ekşilemesi gibi yemekler duyduk. Bunlar yöresel yemekler ama turisti buraya çekebilecek cazibe yemekler de lazım. Kerevit, havyar, bıldırcın, keklik gibi. Turistler biraz bunları arıyor. Bunları ortaya çıkardık. İkinci kısımda ise yemekleri yapma aşamasındayız. Malzemeleri projeden karşılıyoruz. Kadınlar yemekleri pişiriyor. Biz de pişirme aşamasından itibaren kayıt altına alıyoruz. Daha yöresel görüntüler oluşturmak adına tabaklıyoruz. Resimlemeye çalışıyoruz. Amacımız aynı zamanda kitaba dönüştürmek. Sadece tariflerini değil hikayelerini de bulmaya çalışmak.” diye konuştu.

Programı izlemek için tıklayınız

Güncelleme Tarihi: 22.03.2022
Okunma Sayısı: 596
Yayınlayan: Kurumsal İletişim Merkezi
Bu İçeriği Paylaş!