Üniversitemiz Fahri Doktoru Usta Oyuncu Fatma Girik’i Kaybettik

Türk Sinemasının unutulmaz sanatçılarından, Üniversitemiz “Fahri Doktora Payesi”ne sahip usta oyuncu Fatma Girik’in vefat haberini üzüntü ile öğrenmiş bulunmaktayız. Kendisine Allah’tan rahmet; ailesi, yakınları ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz.

Türk Sinemasının bir dönemine damgasını vurması; sinema sanatının halkımıza benimsetilmesi ve sevdirilmesine büyük katkılar sağlaması; başarıları ve tutarlı davranışlarıyla Güzel Sanatlar Fakülteleri Sinema-Televizyon Bölümlerince sinema sanatında sürekli referans gösterilmeleri ve ayrıca toplumsal hayatın içinde modern Cumhuriyet kadınını temsil etmeleri nedeniyle Sinema Sanatçısı Fatma Girik’e Üniversitemiz Senatosunun 30.03.2006 tarih ve 219/12 nolu kararı ile “Sinema Sanatı” alanında Fahri Doktora payesi verilmişti.

SDÜ Radyo- Televizyon Uygulama ve Araştırma Merkezince hazırlanan "4 Yapraklı Yonca Belgeseli"ni izlemek için tıklayınız

Güncelleme Tarihi: 24.01.2022