Üniversitemiz "12. Ulaştırma ve Haberleşme Şurası"na Katkı Sağladı

Üniversitemiz Sivil Havacılık Yüksekokulu Uçak Gövde-Motor Bakım Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yasin Şöhret, T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının ev sahipliğinde gerçekleştirilen “12. Ulaştırma ve Haberleşme Şûrası”na Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının daveti üzerine delege olarak katıldı.

Atatürk Havalimanı C Terminalinde ulaştırma ve haberleşme sektörünün öncülerini bir araya getiren şuranın açılış konuşmalarını Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, üniversitemiz fahri doktora payesini taşıyan Binali Yıldırım ve ITF Genel Sekreteri Young Tae Kim yaptı.

Dünyada ve Türkiye’de ulaştırma sektörünün mevcut durumu ve dinamikleri, sektörlerin geleceğe yönelik planlarının, öngörülerinin, hedeflerinin ve politikalarının konuşulduğu etkinlikte sektör çalışma gruplarının, vizyon kurulunun ve akademik danışmanların katkılarıyla Türkiye Ulaştırma Politikası Strateji Belgesi, Karayolu, Denizyolu, Demiryolu, Havayolu ve Haberleşme Sektör Öngörü Raporları ile Lojistik, Dijitalleşme, Mobilite Vizyon Raporları hazırlandı. Üniversitemiz Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yasin Şöhret ise başta Havayolu Sektör Öngörü Raporu olmak üzere, Lojistik, Dijitalleşme, Mobilite Vizyon Raporlarına da katkı sundu.

12. Ulaştırma ve Haberleşme Şurasının son gününde ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı konuşmanın ardından Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından sonuç bildirgesi açıklandı.

Güncelleme Tarihi: 10.10.2021