“6. Uluslararası Sağlık Bilimleri ve Yönetimi Kongresi” Başladı

Süleyman Demirel Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen “6. Uluslararası Sağlık Bilimleri ve Yönetimi Kongresi”, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi konferans salonunda başladı. “Sağlıkta Değişen Paradigmalar” teması ile hazırlanan kongrenin açış konuşmasını yapan Kongre Başkanı Prof. Dr. Ramazan Erdem, sağlık yönetimi konularının yanında pandeminin sağlık sistemleri üzerine etkisi ve paradigma değişimlerini de tartışma imkanı sağlayan kongrede, 187 bildiri sunulacağını söyledi.

Kongre Eş Başkanı Prof. Dr. Sedat Bostan da katılımcılara fiziki ve dijital katılım imkanı sunulduğunu belirterek Uluslararası Stratejik Sağlık Araştırmaları Merkezi(USSAM) hakkında bilgi verdi.

Süleyman Demirel Üniversitesi ve USSAM tarafından düzenlenen kongreye ev sahipliği yapmaktan duydukları memnuniyeti dile getiren Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Ali Dulupçu, kongrenin düzenlemesinde sağlanan birlikteliğin diğer disiplinleri imrendirdiğini ifade ederek “İlerlediğiniz yoldan vazgeçmeyin. Ülkemizin dayanışmaya ihtiyacı var.” dedi. İnsanlığın bir sınavdan geçtiğinin altını çizen Prof. Dr. Dulupçu, bugünlerden çıkarılacak dersler olduğunu söyledi.

Kongre oturumlarında; “Pandemi Sonrası Sağlıkta Değişen Paradigma?”, “Birinci Basamakta Kronik Hastalıkların Kontrolü Ve Yönetimi İçin “Uzaktan Sağlık Hizmet Sunumu Modeli”, Sağlık Politikaları Ekosisteminde Yeni Bir Aktör: TÜSPE”, “Risk of Second Primary Cancers Among Survivors in Taiwan”, “Using a Hybrid Classifier committee Method to Select Important Features for Head and Neck Cancer Recurrence-proneness”, “Using Machine Learning Method for Predicting Second Primary Cancers in Head and Neck Cancer Survivor”, “Prediction of Recurrance in Patients with Breast Cancer”, “Yönetim Oyunları: Aforizmalar”, “Yönetimde İnformalite”, “Yeni Yönetim Paradigmaları”, “Yönetimde Dijitalleşme” gibi pek çok konuya yer verildi.

Kongreye ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için tıklayınız

Güncelleme Tarihi: 21.05.2021