Rektör Çarıkçı’nın 9. Cumhurbaşkanımız Süleyman Demirel’in Vefatının 5. Yılı Mesajı

Adını taşımaktan gurur duyduğumuz 9. Cumhurbaşkanımız Süleyman Demirel, Cumhuriyet’in ilk kuşak temsilcilerinden biridir. 91 yıllık ömrüne, memleket hizmetinde, büyük işler sığdırmış bir devlet adamı; bir büyük Türk portresidir.

Türk siyasi hayatında ağırlıklı söz sahibi olmuş, kendine özgü kişiliği ve üslubu ile hep konuşula gelmiş Süleyman Demirel, ulusal ve uluslararası siyaset ve devlet hayatında “hizmet adamı” sıfatıyla ünlenmiş ve 97 yıllık Cumhuriyet’in 50 yılına damgasını vurmuştur. Tüm dünya, 9. Cumhurbaşkanımız Süleyman Demirel’i demokratik Cumhuriyet’in kazanımlarını inançla savunmuş bir Türk devlet adamı olarak tanır ve önemser. Süleyman Demirel Üniversitesi ve tüm Ispartalılar içinse “Süleyman Demirel” ayrı bir anlam taşır. Onun doğduğu topraklarda, onun adı ile doğup büyüyen Süleyman Demirel Üniversitesi, “Güller ve Göller Diyarı Isparta” nın toprağında yeşeren bir eğitim tohumudur. Bu tohum zamanla meyve veren ağaca dönüşmüş; bölgesinin de lokomotifi olmuş dinamik bir güçtür.

Siyaset tarihimizin devlet yönetimindeki çınarı 9. Cumhurbaşkanımız merhum Süleyman Demirel’i, memleket sevdasına ve hizmetine adadığı 50 yılı, eğitim aşkı ile çarpan yüreği sebebiyle aramızdan ayrılışının 5. yılında Süleyman Demirel Üniversitesi ailesi olarak şükranla, rahmetle ve minnetle anıyoruz.

Prof. Dr. İlker Hüseyin ÇARIKÇI

Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü