Yemekhaneler Hizmete Açılıyor

Üniversitemiz yemekhaneleri, 15 Haziran 2020 tarihinden itibaren hizmete açılıyor. SDÜ yemekhanelerinde, Sağlık Bakanlığınca yayınlanan Covid-19 Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberine uygun olarak toplum sağlığını korumaya yönelik bir dizi düzenleme yapıldı.Batı Yerleşkesinde bulunan Yemekhane, Batı Yerleşkesi Merkezi Derslikler Binasına taşındı. Eski Yemekhane Binası kullanıma kapalı olacak.

Yemekhanelerden yemek hizmeti almak isteyen akademik ve idari personelin, yemekhaneye gitmeden önce mutlaka rezervasyon yaptırması gerekiyor. Yemek Rezervasyonu işlemleri, 11 Haziran Perşembe gününden itibaren yapılabilecek.

Yemek hizmeti verilecek olan yemek salonları;

  • Doğu Yerleşkesi A Salonu
  • Doğu Yerleşkesi B Salonu
  • Alakart (Tercihli yemek salonu)
  • Diş Hekimliği Fakültesi A Salonu
  • Diş Hekimliği Fakültesi B Salonu
  • Batı Yerleşkesi A Salonu (Yeni Merkezi Derslikler Binası)
  • Batı Yerleşkesi B Salonu (Yeni Merkezi Derslikler Binası)

Yemekhanelerde alınan önlemler şöyle:

  1. Salonlardaki oturma düzeni sosyal mesafe kuralına uygun olarak yeniden düzenlendi ve salon kapasiteleri belirlendi.
  2. Belirlenen yeni kapasitenin aşılmaması ve aynı anda salonda bulunan kişi sayısını kontrol altında tutabilmek için rezervasyonlu ve turnikeli geçiş sistemleri kuruldu.
  3. Yeni sistemde, bütün salonlarda 11.00 ila 14.00 saatleri arasında yemek hizmeti verilecek.
  4.  Yemek hizmetinden faydalanmak isteyen akademik ve idari personellerin, hizmet alacakları salon ve servis saati dilimini seçerek, rezervasyonlarını önceden yapmaları gerekiyor.
  5. Bundan sonra gişelerden yemek hakkı yüklemesi yapılmayacak olup, rezervasyonlar üniversitemiz online ödeme sisteminden, doğu ve batı yerleşkelerindeki merkezi yemek salonları girişlerinde bulunan KİOSK’lardan yapılabilecek.
  6. Turnike sistemleri üniversitemiz kimlik kartlarına tanımlı çalışıyor. Bu yüzden akademik ve idari personelin yemek salonlarına gelirken üniversite kimliklerini yanlarında bulundurmaları gerekiyor.
  7. Salonlardaki boş kapasitenin sisteme bildirilmesi için girişte olduğu gibi çıkışta da kimlik okutulması gerekiyor.
  8. Covid-19 Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberinin yemek salonlarına misafir kabulüyle ilgili bölümüne uygun olarak girişlerde temassız ateş ölçerle ateş ölçümü yapılacak, misafirlerin yeme içme davranışı dışında salon içerisinde maske takması zorunlu olacak, maskesiz misafir kabul edilmeyecek.

Yeni dönemde kişi ve toplum sağlığının azami ölçüde korunması için yapılan düzenlemelere uyumda işbirliği içinde olunması büyük önem arz ediyor.

SDÜ Kiosklarından ve internet üzerinden Nasıl Rezervasyon Yapabileceğinizi Öğrenmek İçin Tıklayınız

Rezervasyon işlemleri için tıklayınız

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 15.06.2020
Okunma Sayısı: 3357
Yayınlayan: Kurumsal İletişim Merkezi
Bu İçeriği Paylaş!