Rektör Çarıkçı’nın “19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı” Mesajı

Bundan tam 101 yıl önce 19 Mayıs 1919’da yakılan kurtuluş mücadelesi meşalesi ile Türkiye Cumhuriyeti'ne giden sürecin ilk adımı atılmıştır. Zor şartlar altında ve aziz şehitlerimizin canları pahasına savundukları bu vatan üzerinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti'nin geleceği, bu istiklal ve istikbal şuuruyla yetişen gençliğimize armağan edilmiştir.

Bu önemli günde, siz gençlerimizin en iyi şekilde yetişmeniz, çağın gerekleri doğrultusunda nitelikli bir eğitim alarak size emanet edilen Cumhuriyetimizi geleceğe taşımanız üniversitemizin önemli bir misyonudur.

Ülke olarak koronavirüs salgınıyla mücadele ettiğimiz bu günlerde, bizler gençlerimize fırsat eşitliği sağlamak, geleceğe dair kaygılarını bir nebze olsun azaltmak, nerede olursa olsunlar özgüven sahibi bireyler olarak yetiştirmek için uzaktan eğitim başta olmak üzere tüm imkânlarımızla, SDÜ olarak yanınızdayız.

Bu duygu ve düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, milli mücadelede ve vatan uğruna canlarını ortaya koyan tüm şehit ve gazilerimizi saygıyla anıyor; tüm gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum.

Prof. Dr. İlker Hüseyin ÇARIKÇI

Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü