Eğitimde Öğrenme Tasarımı ve Dijitalleşme Süreci Pilot Uygulaması

Üniversitemizde “eğitimde öğrenme tasarımı ve dijitalleşme” çalışmaları devam ediyor. Bu kapsamda 2019-2020 Bahar Yarıyılında açılacak derslerle ilgili “Öğretim Yönetim Sistemi (ÖYS)” kullanımı deneme amaçlı olarak öğretim elemanlarının hizmetine sunuluyor.

Pilot çalışma için gönüllülük esas alınacak olup katılmak isteyen öğretim elemanlarımızın aşağıdaki tabloyu 13 Ocak Pazartesi gününe kadar doldurmaları rica olunur.

Uygulamaya katılmak için tıklayınız

Öğretim Yönetim Sistemi Nedir?

Öğretim Yönetim Sistemi; öğretim elemanlarının ders materyallerini elektronik olarak sunmalarına, öğrencileri ile iletişim kurmalarına ve elektronik ortamda ders aktiviteleri yaratmalarına olanak sağlayan bir sistemdir. Bu sistem, tamamen uzaktan eğitim çerçevesinde verilen derslerin tüm aktivitelerini destekleyebileceği gibi, geleneksel yerleşke ortamında verilen derslerin de elektronik içerik ve aktivitelerle zenginleştirilmesine imkân tanımaktadır. Kullanıcıların internet erişimine ve web tarayıcısına sahip oldukları herhangi bir bilgisayardan, kendilerine özel bir kullanıcı adı ve parola ile her ortamda zamandan bağımsız olarak ders içeriklerine ulaşmalarını ve öğretim sürecine dâhil olmalarını sağlar. Şifreli bir sistem olduğundan kullanıcıların sadece kayıtlı oldukları derslerin içeriklerini görmelerine izin verir.

Yayın Tarihi: 08.01.2020