Enformatik Bölüm Başkanlığından Yenilikçi Sınav Yaklaşımı: “Web Tabanlı Gözetimli Sınav”

Süleyman Demirel Üniversitesi Enformatik Bölüm Başkanlığı, başarılı kadrosuyla uzaktan öğretim ve örgün öğretim yöntemlerini kullandığı “Web Tasarımı”, “Programlama” ve “Bilgi Teknolojileri” derslerini yürütmeye devam ediyor.

Kamuda Dijitalleşme çalışmaları kapsamında sorumluluk bilinciyle Enformatik Bölüm Başkanlığı, Temel Bilgi Teknolojileri Kullanımı dersleri Muafiyet/Yeterlilik sınavlarının tüm süreçlerini de dijital platforma taşıyarak bir ilki daha gerçekleştirdi.

Bu kapsamda Süleyman Demirel Üniversitesi Enformatik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ecir Uğur Küçüksille, "Üniversitemiz öğrenci bilgi sistemi üzerinden sınav başvurusu yapan öğrencilerimiz için sınav giriş belgeleri hazırlanarak web sitesinde yayımlanmış, sınavlar bilgisayar laboratuvarları kullanılarak web tabanlı platformda gözetimli sınav olarak gerçekleştirilmiş ve eşzamanlı olarak puanlanmıştır. Sınavlar için zarf, optik form vb. sarf malzemeler kullanılmadığından ayrıca sınav sonrası süreçlerde de optik okuma vb. iş ve işlemler yapılmadığından; Kamu Kaynaklarının verimli kullanımı ilkesi ve zaman yönetimi açısından da önemli bir adım atılmıştır." dedi.

Süleyman Demirel Üniversitesi Enformatik Bölüm Başkan Yardımcısı Dr. Faruk Süleyman Berber de 22 Eylül-01 Ekim 2011 tarihleri arasında ilk kez test ve deneme süreçlerini gerçekleştirdikleri web tabanlı gözetimli sınav tecrübelerini yeni bir boyuta taşıyarak 2019 yılı Güz döneminde başarılı bir sınav uyguladıklarını, sınava katılan öğrencilerin yüzde 55'inin sınavlarda başarılı olduğunu söyledi.

Enformatik Bölüm Başkanlığınca yürütülen tüm sınavları kapsayacak şekilde genişletilmesi için çalışmalar devam ediyor. Bu çalışmalar kapsamında birimler arasında güçlü bir koordinasyon sağlanarak tüm süreçlerin dijitalleşmesi hedefleniyor.

Güncelleme Tarihi: 13.12.2019