SDÜ’den Akademisyenlere Makale ve Proje Desteği

Süleyman Demirel Üniversitesi, bilim insanı yetiştirme ve ulusal – uluslararası göstergelerde iyileştirme projesi kapsamında üç önemli uygulamayı hayata geçirdi.

Bu uygulama kapsamında ilk olarak SCOPUS ve WoS Core Collection kapsamındaki dergilere gönderilecek yabancı dildeki makaleler için akademisyenler, Yabancı Diller Yüksekokulu öğretim elemanlarından destek alabilecek. Ayrıca kurum dışı projeler için mentörlük desteği de sağlanacak.

Makale düzenleme işlemi sonrasında Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından sertifika verilecek olup; çalışmaların güvenliği için karşılıklı gizlilik ve etik sözleşmesi yapılacak.

İkinci olarak ise SCOPUS ve WoS Core Collection indekslerindeki dergilere gönderilecek yabancı dildeki makalelere ön değerlendirme (pre- review) desteği sunulacak. Ön değerlendirme, h indeksi 10 ve üzerinde alan akademisyenler tarafından verilecek. Yine karşılıklı gizlilik ve etik sözleşmesi imzalanacak.

Kurum Dışı Projeler İçin Mentörlük Desteği

Son olarak da kurum dışı projelerde mentör görevlendirmesine başlandı. Mentörler daha önce TÜBİTAK projesi almış ve başarıyla tamamlamış öğretim üyeleri arasından proje sahibinin talebi de dikkate alınarak belirleniyor. Uygulama kapsamında karşılıklı olarak gizlilik ve etik sözleşme imzalanıyor.

Yayın Tarihi: 27.11.2019