YLSY Milli Eğitim Bakanlığı Bursu ile Yurt Dışında Lisansüstü Eğitim İmkanı

Ülkemizin yetişmiş insan kaynağı ihtiyacını karşılamak amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen yurt dışı lisansüstü öğrenim bursluluk programı olan Yurt Dışına Lisansüstü Öğrenim Görmek Üzere Gönderilecek Öğrencileri Seçme ve Yerleştirme (YLSY) ile ilgili bilgileri paylaşmak amacıyla bir toplantı düzenleniyor. Milli Eğitim Bakanlığı Yükseköğretim ve Yurt Dışı Eğitim Genel Müdürlüğünce lisans ve lisansüstü eğitim alan öğrencilere yönelik hazırlanan toplantı, 26 Eylül Perşembe günü saat 14.00’te Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Program kapsamında öğrenciler, devlet bursu ile yurt dışında yüksek lisans ve doktora imkanına sahip oluyor. Milli Eğitim Bakanlığının 2023 Eğitim Vizyonu kapsamında geliştirilen program, öğrencilere dünyanın en iyi üniversitelerinde tam burslu olarak yüksek lisans ve doktora yapma imkanı sağlıyor.

Programa başvuru şartları şöyle:

• Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • En az dört yıllık fakülte / yüksekokul mezunu olmak,
  • ALES’ten en az 70 puan almış olmak,
  • Akademik genel not ortalaması 2.50 / 65 veya daha yukarı olmak,
  • 30 yaşından büyük olmamak,
  • Sağlık durumu yurt dışında öğrenim görmeye elverişli olmak,
  • Askerlikle ilişiği bulunmamak.
Yayın Tarihi: 19.09.2019